Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 15. do 19. ožujka

Više od 30 instalacija na petom izdanju Festivala Svjetla: 'Imamo nove autore i lokacije'

Zagreb: Predstavljen ovogodišnji Festival svjetla Zagreb
Sanjin Strukic/PIXSELL
02.03.2023.
u 14:00

Zagreb će ponovno krasiti svjetlosne instalacije domaćih i inozemnih umjetnika, a veliko otvorenje sprema se na ljetnoj pozornici kina Tuškanac. Na mapu svjetlosnih atrakcija dodane su i neke nove lokacije.

Peto izdanje Festivala svjetla ove godine ugostit će neka nova lica pa će se tako na prepoznatljivim zagrebačkim lokacijama prvi put, uz dobro znane autore iz Njemačke, čije su instalacije lani krasile Mimaru i Hrvatsko narodno kazalište, pridružiti i umjetnici iz Francuske, Italije i Nizozemske. Na svjetlosnu kartu manifestacije, koja će se od 15. do 19. ožujka održavati na Donjem i Gornjem gradu, dodane su i nove lokacije poput Strossmayerovog trga, Dežmanovog prolaza i Ribnjaka. 

-Prošle godine spustili smo na Donji grad što se ispostavilo kao pun pogodak pa smo i za peto izdanje htjeli proširiti ponudu na tom dijelu. Imamo jako puno autora koji osim umjetnost žele prenijeti i neke važne poruke, a neke od instalacija su i interaktivne. Tako će, primjerice, posjetitelji na Strossmayerovom šetalištu moći sjesti pored tri figure koje su opsjednute svojim mobitelima i tako osjetiti otuđenost koja je postala našom svakodnevicom. Autori iz Francuske pak na Europski trg i Dolac dovode svoje figure inspirirane Inuitima, a oni nose snažno upozorenje o klimatskim promjenama i otapanju ledenjaka- najavila je direktorica Turističke zajednice Martina Bienenfeld te dodala da će Zagreb biti ukrašen s više od 30 instalacija.

U obilazak svjetlosnih umjetnina možete krenuti 15. ožujka od 18 sati, a službeno otvorenje festivala održat će se u 19 sati na Ljetnoj pozornici Tuškanca. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije