Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najvažnija stvar u životu nije stvar, a igračke ponekad nisu samo — igračke

Muzej realnosti
Foto: Promo
1/6
07.12.2018.
u 15:26

UNICEF-ove ambasadorice Bojana Gregorić Vejzović, Maja Vučić i Mirna Medaković Stepinac pozivaju vas da kupnjom lutkice podržite udomiteljstvo

Druženjem s UNICEF-ovim ambasadoricama dobre volje Bojanom Gregorić Vejzović, Majom Vučić i Mirnom Medaković Stepinac te simboličnom humanitarnom prodajom unikatnih lutkica koje su bile dio eksponata Čekajući obitelj, u utorak 11. prosinca, na 72. rođendan UNICEF-a, završava jedinstvena interaktivna priča četvrtog Muzeja realnosti. Za vrijeme obilježavanja UNICEF-ova rođendana u Tunelu Grič, od 18 do 20 sati, posjetitelji će moći ovim posebnim lutkicama pružiti novi dom i na taj način pomoći da svako dijete u Hrvatskoj odrasta u toploj i brižnoj obitelji.

Foto: Promo

Kao što najvažnija stvar u životu nije stvar, tako ni igračke ponekad nisu samo — igračke. Jedinstvene, rukom šivane, krpene lutkice koje su izradili UNICEF-ovi volonteri kao dio impresivnog eksponata u zatvorenom rukavcu Tunela Grič predstavljale su djevojčice i dječake bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a posljednjeg dana održavanja Muzeja imat će posebnu misiju – pomoći djeci i prenijeti poruku o važnosti odrastanja u brižnom obiteljskom okruženju za svako dijete. Sredstva od prodaje jedinstvenih UNICEF-ovih lutkica prikupljaju se za razvoj udomiteljstva djece i podršku udomiteljskim obiteljima.

Tijekom 11 dana UNICEF-ov Muzej realnosti  u Tunelu Grič povezao je više od 20 000 posjetitelja sa stvarnošću najugroženije djece iz Hrvatske i cijelog svijeta te im na taj način omogućio da svijet pogledaju kroz njihove oči, nakratko zakorače u živote djece koja čekaju obitelj i upale simbolično svjetlo u tunelu stvarnosti. Mnogi posjetitelji odlučili su podržati programe za djecu, priključivši se rastućoj obitelji Čuvara djetinjstva, redovnih donatora UNICEF-a, a u isto vrijeme zabilježen je i porast poziva na besplatan broj 0800 8282, na koji se javilo više od 30 potencijalnih udomitelja.

Foto: Promo

Muzej realnosti otvoren je do utorka, 11. prosinca. Radno vrijeme Muzeja je svaki dan od 9 do 22 sata, dok će se humanitarna prodaja u društvu Ambasadorica dobre volje održati u utorak od 18 do 20  sati. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Muzej realnosti 2018. održava se u sklopu Adventa u Zagrebu, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Više informacija: www.unicef.hr www.facebook.com/muzejrealnosti

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije