Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Martinje pred vratima - Zelina, Jaska i Samobor gradovi su koje morate obići

Martinje pred vratima
03.11.2023.
u 15:11

Tradicionalna proslava Sv. Martina, odnosno Martinje, ove godine kreće još ranije nego inače, barem u Zelini!

Već danas, 3. studenog na Trgu Ante Starčevića u 17 sati započinje mnogima najljepši dio godine. Martinje dođe kao svojevrsni uvod u Božićno vrijeme. Mirisi vina i hrane, dobra glazba i zagrijavanje za dan sv. Martina. Grad Zelina za svoje je posjetitelje pripremio puno dobre glazbe, tradicionalno krštenje mošta uz vinskog biskupa te zelinske vinare.

Uz Zelinu, u organizaciji zagrebačke županije i TZ svojih gradova, tu su još i Jaska i Samobor koji su pripremili i ove godine, u sklopu projekta In cultura veritas, izuzetno bogat program. Jastrebarsko s proslavom Martinja kreće na Strossmayerovom trgu 10. studenog od 17 sati i Martinje traje cijeli vikend, dakle i subotu i nedjelju (11. i 12. studeni). Tradicionalno krštenje mošta, bogata gastronomska ponuda i jaskanski poznati vinari dočekati će sve posjetitelje.

U Samoboru je proslava 11. studenog u Brenti, također program počinje u 17 sati. Imati ćete prilku kušati vrhunska samoborska vina, očekuje vas također tradicionalno zabavno krštenje mošta, iskustvo koje nikako ne smijete propustiti.

Što se glazbe tiče, u Zelini i Samoboru očekuje vas poznati tamburaški Miki tribute bend, a u Jaski za dobru atmosferu, uz vrhunska vina, zaduženi su sjajni DJ-evi.

Očekuju nas čak dva “Martinjska” vikenda u zagrebačkoj županiji u kojima neće nedostajati dobre zabave, glazbe, gastro ponude i vrhunskih vina.

Na kraju napominjemo, nemojte piti dok vozite ili – nemojte voziti dok pijete.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije