Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'pasje priče"

Ljubav i suživot čovjeka i psa od sada se nalazi u posebnoj zbirci Silvije Bosner

Preslatki pas veselo je pozirao
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/4
22.12.2023.
u 18:24

Ovo književno ostvarenje predstavljeno je u četvrtak u prostorijama Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću, a zasigurno će zanimati sve one koji imaju kućne ljubimce. Bez sumnje će se i sami prepoznati u mnogim situacijama opisanima u zbirci

Čovjekov najbolji prijatelj, često tim opisom dočaramo odnos čovjeka i psa. Kućni ljubimci često su nam poput članova obitelji, a korak dalje otišli su Španjolci koji su im dali status člana obitelji. Suživot čovjeka i njegova najboljeg prijatelja od sada je i ukoričen u izdanje pod nazivom "Pasje priče".

Iza ove zbirke zanimljiva naziva i tematike koja će oduševiti mnoge stoji autorica Silvija Bosner koja je u svome djelu obuhvatila devet crtica o suživotu čovjeka i psa. U svakoj od tih crtica prepoznaje se neizmjerna ljubav prema psima i njihova personifikacija pa tako autorica i sama kaže da je imala čast poznavati mnoge "pasje osobe" jer ti psi jesu poput osoba - sa svojim karakterom i navikama, ali i privrženošću svojoj vlasnici kojoj daju "ljubav bez ostatka".

"Autorica u „krupnim potezima“ opisuje okolnosti u kojima živi sa psom, a opisi emotivnih stanja, reakcija pasa i ljudi vrlo su precizni, duhoviti, zanimljivi i živopisno opisani. Naslovi priča povezani su sa psima o kojima autorica pripovijeda u tekstu. Humor proizlazi i iz samih situacija i iz npr. zajedničkog imena blizanki (Dupličke) te nekih autoričinih opisa, a naglasak je svakoga teksta na osobnosti psa te na njegovom suživotu s vlasnicom" navodi se u pogovoru knjige koji je napisala Snježana Zrinjan.

Foto: privatni album

"Oslobodivši naraciju suvišnih komentara i detalja, dobivamo crticu iz života sa zanimljivo prikazanim karakterom psa te reakcijom pripovjedačice ili obitelji na njegove postupke. Otvoreni završetak, koji ukazuje autoričinu nadu da će biti još mnogo pustolovina s Tonkom, sugerira nam i mogući nastavak pustolovina iz Pasjih priča. " zaključuje Zrinjan u pogovoru zbirke.

Ovo književno ostvarenje predstavljeno je u četvrtak u prostorijama Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću, a zasigurno će zanimati sve one koji imaju kućne ljubimce. Bez sumnje će se i sami prepoznati u mnogim situacijama opisanima u zbirci. Inače, autorica Silvija Bosner također uživa u najboljem društvu Tonke, najpopularnijeg psa u centru Zaprešića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije