Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novorođenčad

Jaskanskim bebama od ove godine 500 kuna više 'pod jastuk'

16.01.2022.
u 08:00

Spomenimo i kako je iznos za sufinanciranje djelatnosti dadilja uvećan za 100 posto pa tako umjesto dosadašnjih 500, sada iznosi 1000 kuna po djetetu.

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel odlučio je u ovoj godini podići naknade za opremu novorođenčadi. Tako će jaskanske bebe „pod jastuk“ dobiti 500 kuna više nego lani. Konkretno će ove naknade sad iznositi 3000 kuna za prvo i drugo te 7000 kuna za treće i svako sljedeće dijete, umjesto dosadašnjih 2500 i 6500 kuna, a odnose se na bebe koje su rođene od 1. siječnja 2022. godine. 

„Od srca želim dobrodošlicu svakoj novoj bebi u naš grad kojoj se svi veselimo. Podizanjem naknada nastojat ćemo olakšati roditeljima kojima su prvi dani, iako najslađi, svakako i najzahtjevniji. Djevojčicama i dječacima želim sretne i nasmijane dane djetinjstva, a njihovim roditeljima što manje briga i neprospavanih noći“, ističe gradonačelnik Novosel.

Važno je napomenuti kako Jastrebarsko izlazi u susret mladim obiteljima pa je uvjet za ostvarivanje prava na naknadu da su u Jaski prijavljeni tek šest mjeseci, dok je u drugim sredinama slučaj i po nekoliko godina. Jedna je to od mjera kojima se nastoje omogućiti što bolji uvjeti za svaku obitelj, ali i privući nove stanovnike u naš grad, a u nju je do sad uloženo gotovo osam milijuna kuna.

Spomenimo i kako Grad kontinuirano ulaže u podizanje kvalitete predškolskog odgoja pa će u ovoj godini za Dječji vrtić Radost koji polaze šestotinjak mališana izdvojiti više od 11 milijuna kuna. U tijeku je priprema dokumentacije za izgradnju novog vrtića na Sajmištu kako bi se taj projekt prijavio na natječaje u najavi.Spomenimo i kako je iznos za sufinanciranje djelatnosti dadilja uvećan za 100 posto pa tako umjesto dosadašnjih 500, sada iznosi 1000 kuna po djetetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije