Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Bandić se ne osjeća krivim

Milan Bandić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/12
22.01.2020.
u 09:50

Na zagrebačkom Županijskom sudu iz formalnih razloga suđenje za aferu Agram treba početi ispočetka.

Na zagrebačkom Županijskom sudu jutros je nastavljeno suđenje za aferu Agram koje je iz formalnih razloga počelo ispočetka. Naime, glavnoj optužnici ponovo je pripojena točka vezana za zbrinjavanje otpada u kojoj su optuženi Milan Bandić, Petar Pripuz, Željko Horvat, Ivan Tolić i Ivan Markus. 

"Stavi pravu stvar na pravo mjesto – Remetinec", "Institucije su stup korupcije", "I trgovina utjecajem je korupcija", "Lopove u zatvore", "Takve bi trebalo poslati na galge..." dio je natpisa koji su se jutros mogli vidjeti na transparentima ispred zagrebačkog Županijskog suda. Te natpise i transparente držalo je pedesetak građana, predstavnika različitih građanskih inicijativa koji su se pred sudom okupili prije početka suđenja Milanu Bandiću i ostalima za aferu Agram. 

Milan Bandić
1/7

Jedan od aktivista objasnio je zašto je došao pred sud.

– Moj motiv za ovu akciju jest ukazivanje na kriminal te na zgrtanje i divljaštvo koje je uneseno u ovaj pitomi hrvatski narod i to je jednostavno rak-rana koju budemo morali nekakvom terapijom odstraniti – kazao je Slavko Petrinić, koji je sam sebe opisao kao dugogodišnjeg političkog aktivista.

Milan Bandić stigao je na Sud nešto prije 9 sati. Građani su mu zviždali i vikali: "Kriv je, kriv je!"

Prije nastavka suđenja odlučeno je da se postupak protiv Slobodana Ljubičića razdvoji jer je zbog teških zdravstvenih problema trajno nesposoban za suđenja. Sud je tu odluku donio nakon što su Ljubičića pregledali sudski vještaci. 

U točki koja se odnosi na zbrinjavanje otpada Bandić i ostali terete se da su Pripuzovim tvrtkama dodijelili posao zbrinjavanja otpada bez javnog natječaja. Odnosno, posao im je dodijeljen u žurnom postupku za koji, prema USKOK-u, nije bilo potrebe. 

Bandić i ostali, nakon što im je pročitana optužnica, rekli su da se ne osjećaju krivima. 

Komentara 62

SS
simpatican.simpa
09:19 22.01.2020.

Sad će se oglasiti predsjednik Vrhovnog suda i osuditi ovakvo okupljanje građana jer utječe na rad suda. Inače se već presuda zna, samo su ovo igre, razvlačenje predmeta jer na kraju svi imaju zajedničko druženje, suci, državno odvjetništvo , gradonačelnik u njima omiljenom restoranu uz janjetinu, fine kolače naše predsjednice, te uz zvuke tambure. Narod i dalje puš** priču o neovisnom pravosuđu.

Avatar indigo25
indigo25
09:04 22.01.2020.

Normalan dan u metropoli, gradonaćelnik na sudu, smeće poskupljuje.

MA
Marina58
09:01 22.01.2020.

Slazem se treba ih osuditi. Ali sto sa sucima zbog cijih se proceduralnih pogresaka ponavlja sudjenje na nas trosak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije