Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za doprinos turizmu

FOTO, VIDEO: Dodijeljene prve nagrade "Ruža Zagrebačke županije", okupljene zabavljala Zsa Zsa

Zagreb: Dodjela godišnje nagrade za doprinos u turizmu Ruža Zagreba?ke županije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/49
01.03.2023.
u 23:30

Svečanost u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije održala se u velikogoričkom restoranu "Chop Old House", dodijeljeno je čak 17 nagrada u šest kategorija, a dodijeljene su i neke posebne nagrade

Udruga Samoborska češnofka u kategoriji eno-gastro turizma, Kamp Zagreb zahvaljujući smještajnim kapacitetima, obrt hrvatski kišobran u kategoriji društveno odgovornog poduzetništva te glumica i voditeljica Doris Pinčić sa svojim autorskim projektom „Doživi domaće“ samo su neki od laureata Ruže Zagrebačke županije, godišnje nagrade za poseban doprinos u turizmu, a koja se dodijelila po prvi put

Svečanost u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije održala se u velikogoričkom restoranu "Chop Old House", dodijeljeno je čak 17 nagrada u šest kategorija, a dodijeljene su i neke posebne nagrade. 

– Dodjela ovih nagrada treba svim akterima u turizmu biti na poticaj, a među njima možemo pronaći uspješne primjere koji svim dionicima mogu biti putokaz za njihov razvoj – istaknula je direktorica županijske Turističke zajednice, Ivana Alilović

U kategoriji eno-gastro turizam dobitnici su Udruga Samoborska češnjovka, koja je u 2022. osigurala da taj gastronomski specijalitet bude zaštićen i Uredbom Europske komisije, te slastičarnica „Jagode i čokolada“, koju prati imidž jedne od najboljih slastičarni u Zagrebačkoj županiji. Kategorija održivi turizam nagrade dodjeljuje Vinariji Korak i Bernardu Koraku, zbog čije se kuhinje mnogi redovito vraćaju na plešivičko gorje, i Posavskom kukuruznom labirintu „Hrvatica“, atrakcija koja ima na interaktivan način priliku promovirati neotkriveni segment njihova kraja. Za najinovativnije proizvode i usluge nagrade su dobili Turistička zajednica Grada Jastrebarskog i projekt Avanturopolje OPG-a „Grgar“.

01.03.2023., Velika Gorica - Dodjela godisnje nagrade za doprinos u turizmu pod nazivom Ruza Zagrebacke zupanije. Zsa Zsa Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

U kategoriji društveno odgovornog poduzetništva nagradu je osvojila i Međunarodna zračna luka Zagreb „Franjo Tuđman“, a za smještajne objekte nagrađen je i Hotel Royal Airport. U kategoriji namijenjenoj za djelatnike iz uslužnih i ostalih djelatnosti povezanih s turizmom nagradu dobivaju vlasnik izletišta "Ladanjski raj" iz Marije Gorice, Zlatko Jančić za izvrsnost i 50-godišnju tradiciju te Ljiljana Stanko, čuvarica vrbovečke etno baštine zahvaljujući tradicijskim vještinama koje čuva od zaborava, poput izrade tradicijskog nakita od staklenih perli, čipke na batiće, izrade krpenih lutki te vođenja radionica necanja, zlatoveza i slično. 

01.03.2023., Velika Gorica - Dodjela godisnje nagrade za doprinos u turizmu pod nazivom Ruza Zagrebacke zupanije. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

– Ruža Zagrebačke županije izvrstan je primjer kako turističke zajednice mogu poticati uspješne priče koje doprinose razvoju lokalnog turističkog gospodarstva u Hrvatskoj. Pozdravljam inicijativu direktorice Alilović i upućujem čestitke svim dobitnicima nagrada – kazala je ministrica turizma i sporta u Vladi Republike Hrvatske, Nikolina Brnjac.

Posebne nagrade za istaknute pojedince osvojili su Goran Hanžek, vlasnik Vinarije „Litterarij“, Stipo Duvnjak iz KUD-a Novo Čiče, Nenad Čunčić, voditelj Pivnice Turopolje, Ivana Purek Puhelek i Tihomir Jagunić iz jaskanskog Hotela Princess. 

Dodjeli su prisustvovali, među ostalim i velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, izaslanica ministrice turizma i sporta Monika Udovičić te zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, a okupljene je svojim hitovima zabavljala Jelena Žnidarić, poznatija kao Zsa Zsa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije