Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednička akcija

Do sredine listopada uredit će se školska igrališta u Velikoj Gorici

25.09.2015., Velika Gorica - Projekt uredjenja igralista u skolama Velike Gorice. Osnovna Skola Jurja Habdelica. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/3
28.09.2015.
u 13:29

Večernji list i Grad Velika Gorica uz pomoć partnera pokrenuli su akciju obnove igrališta i parkova uz osnovne škole

Igra, vježba te provođenje vremena na svježem zraku ključni su za razvoj djece.

Unatoč tome, nijedna od četiri osnovne škole u Velikoj Gorici nema adekvatno uređen park gdje bi djeca mogla provoditi slobodno vrijeme. Taj je problem uočio i Večernji list te je odlučio u suradnji s Gradom Velikom Goricom pokrenuti projekt "Svi na igrališta". Uz generalnog pokrovitelja Lidl, prijatelja djece i projekta Inu, te partnere, tvrtku Matić i Kova te Erste banku, u parkove će se postaviti posebne motoričke sprave dizajnirane za djecu.

Motoričke sprave

Trenutačno zapuštene livade postat će mjesta za igru i zabavu na otvorenom, a konačni je cilj potaknuti djecu da vrijeme provode na svježem zraku, umjesto uz televizore, računala i mobitele. Također, uredit će se i već postojeća igrališta pokraj osnovnih škola Jurja Habdelića, Eugena Kvaternika, Eugena Kumičića i Nikole Hribara. Nove mreže na golovima, novi obruči i ploče za košarku te linije na igralištima jako vesele učenike.

– Nikad se ne igramo vani jer nemamo lijepo igralište. Koševi i golovi su uništeni, a od sprava za igru imamo samo stare penjalice – govori 11-godišnja Nina Smolčić, učenica Osnovne škole Jurja Habdelića, te kaže kako bi češće bila u parku kada bi bio uređen. A projekt, čija će realizacija početi u listopadu, s veseljem su dočekali i ravnatelji.

– Iako su se vremena promijenila, djeca su ostala ista. I dalje im treba puno igre i kretanja – govori Stanko Čudić, ravnatelj Osnovne škole Eugena Kvaternika. Budući da je više od 20 godina radio kao profesor tjelesnog, slaže se da motoričke sprave mogu poslužiti i u nastavi.

Otvorenje u listopadu

Upravo su želja da spoje vježbu, školu i igru Večernji list i Grad Veliku Goricu potaknuli da pokrenu projekt. Uz potporu pokrovitelja i partnera koji su prepoznali vrijednost projekta kojem su u prvom planu najmlađi članovi društva, otvorenje igrališta očekuje se 16. listopada u sklopu dječjeg tjedna u Velikoj Gorici.

Komentara 2

Avatar Inspektor Tokić
Inspektor Tokić
09:42 29.09.2015.

Lidl, INA i Erste nam financiraju i uređuju GRADSKA igrališta i parkove. Svaka čast sponzorima ali palac dolje gradonačelniku Velike Gorice. Stvarno je sramotno da Grad nije primjetio da se djeca nemaju gdje igrati, da su sprave neispravne i opasnesne po djecu. U Gorici se sve raspada jedino "Mali Napoleon" i dalje caruje. Do kada?

KR
kresimirn
16:19 28.09.2015.

opet kruha i igara, di je plin u gorici ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije