Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicionalna fišijada

Ako ne znate što sutra za ručak: U Svetoj Nedelji kuha se fiš u najvećem kotlu u Hrvatskoj

Foto: Fišijada u Svetoj Nedelji
1/4
02.09.2023.
u 19:00

Posebna atrakcija fišijade bit će kuhanje fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj Limarije Sebastijan od 600 litara.

Svetonedeljska fišijada je tradicionalna kulinarsko-turistička manifestacija i natjecanje u pripravljanju fiša na jezeru Rakitje koja će se ove godine održati 3. rujna, odnosno sutra. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica Grada Svete Nedelje i ŠRD RAK Rakitje uz pokroviteljstvo Grada Svete Nedelje, Svenkoma i Zagrebačke županije.

Na natjecanju će sudjelovati četrdesetak ekipa iz cijele Hrvatske, a brojni strani gosti iz europskih zemalja koji u to doba borave na jezeru Rakitje na odmoru uvijek se pridruže manifestaciji

.

Program:

09.00 - 13.30 okupljanje natjecateljskih ekipa

14.00 otvaranje natjecanja, obilazak ekipa s podjelom pregača, početak kuhanja fiša i nastup Kuburaškog društva Gromovnik

14.00 - 16.00 kuhanje fiša natjecateljskih ekipa i kuhanje fiša u velikom kotlu od 600 litara

16.00 - 17.30 ocjenjivanje fiša i besplatna degustacija za sve posjetitelje

18.00 proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za najbolji fiš,

Glazbeni gosti biti će Tamburaški sastav "Od sumraka do zore", a posebnu atrakciju fišijade čini kuhanje fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj od 600 litara. Za posjetitelje manifestacije organizirana je besplatna degustacija. Bogata gastro ponuda uključivat će i pripremanje šarana na rašljama, a za djecu će biti organiziran besplatni animacijski program.

Svake godine fišijadu posjeti nekoliko tisuća posjetitelja, a ista je krovno društveno i zabavno okupljanje zaljubljenika u ribolov i ljubitelja sporta i rekreacije. Tijekom programa održat će se prezentacija i prodaja domaćih proizvoda i rukotvorina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije