Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stožer se ogradio

Zloglasni KKK službeno podržao Trumpa: 'Sviđaju nam se njegovi nacionalistički pogledi'

David Duke
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
02.11.2016.
u 09:02

Trumpov se stožer ogradio do članka poručivši kako Trump i njegova kampanja odbacuju mržnju u bilo kojem obliku

Ku Klux Klan (KKK), zloglasna američka organizacija koja se bori za prevlast bijelih protestanata, službeno je dala podršku republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu na američkim predsjedničkim izborima, koji se održavaju 8. studenog.

Podrška dolazi u vrijeme kada je jedna anketa pokazala da Trump vodi ispred protukandidatkinje Hillary Clinton, protiv koje je ponovno otvorena istraga FBI-ja upotrebe privatnog e-maila u službene svrhe. Druge ankete i dalje pokazuju da Clinton vodi.

Bijela kršćanska republika

Podrška Trumpu iskazana je u uvodniku u jednoj od najznačajnijih KKK-ovih tiskovina, Crusader (Križar), prenosi Washington Post. Pastor Thomas Robb napisao je, referirajući se na Trumpov slogan "Učinimo Ameriku ponovno velikom", kako je Amerika bila velika zbog toga tko su bili njihovi preci.

"Amerika je osnovana kao bijela kršćanska republika. I kao bijela kršćanska republika postala je velika", piše Robb.

Trumpov se stožer ogradio do članka poručivši kako Trump i njegova kampanja odbacuju mržnju u bilo kojem obliku.

"Ne znam ništa o Dukeu"

Robb je za Washington Post rekao da članak pokazuje entuzijastičnu podršku Trumpovoj kandidaturi, iako se oko nekih stvari ne slažu.

- Sviđaju nam se njegovi nacionalistički pogledi i njegove riječi o zatvaranju granica za ilegalce - rekao je Robb.

Trumpa je već bio podržao bivši čelnik KKK-a David Duke, a Trump je tada izvlačio na pritiske da odbaci njegovu podršku.

- Ne znam ništa o Davidu Dukeu, ne znam ništa o bijelim supermacistima - rekao je u intervjuu za CNN.

>> Sve neizvjesnija utrka za Bijelu kuću, Trump vodi u novoj anketi

Komentara 5

AP
apolon
09:16 02.11.2016.

Trump će vrlo vjerojatno pobijediti na predsjedničkim izborima tako da mu nije potreban KKK niti će mu naštetiti otvorena medijska haranga koja se vodi protiv njega,prosječan amer obožava Trumpov način i stil dijaloga tj. otvorenu borbu protiv američkog korporativnog irotiv američkog korporativnog i financijskog kartela i na toj premisi će odnijeti pobjedu na izborima!!!

Avatar Abcd....
Abcd....
09:39 02.11.2016.

Podrska David Duke-u. On bi bio najbolje rjesenje za SAD.

GO
gooniegoogoo
11:09 02.11.2016.

1. "Ku Klux Klan (KKK), zloglasna američka organizacija koja se bori za prevlast bijelih protestanata." protestanata??? ja mislio da se oni bore za prevlast bijelaca općenito. 2. "Podrška dolazi u vrijeme kada je jedna anketa pokazala da Trump vodi ispred protukandidatkinje Hillary Clinton", demokratska stranka je dala nalog svojoj povijesnoj organizaciji za djelovanje protiv Trumpa. 3. "kako je Amerika bila velika zbog toga tko su bili njihovi preci.", svakako je USA bila velika radi veličine predaka danšnjih stanovnika, činjenica što su pretci koji su je učinili velikom bili ogromnom većinom bijele rase ne čini istinu rasističkom već samo povijesnom istinom. 4. "Amerika je osnovana kao bijela kršćanska republika. I kao bijela kršćanska republika postala je velika" I to je istina, ili mi možete objasniti kako je to bila velika u vrijeme dominacije Indijanaca, ili kako su je to učinili velikom crni Amerikanci??? 5. "Sviđaju nam se njegovi nacionalistički pogledi i njegove riječi o zatvaranju granica za ilegalce." Sviđaju se i meni pa ne podržavam KKK, al zanimljiv je taj KKK (ako je dobro citiran, zalaže se za zatvaranje granica za ilegalce pa time i bijelce pa time i bijele protestante, dakle ilegalce). A ja sam milsio pročitat nešto o Bobu Creameru, 650.000 već "vraćenih" mailova s već "vraćenih" kompjutera, Donni Brazzile, Johu Podesti i Clinton News Networku, al dobro, glavno da sotonizacija ide dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije