Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao neovisni kandidat

Željko Sabo ulazi u utrku za gradonačelnika Vukovara

Željko Sabo
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
20.05.2014.
u 12:07

Predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak rekao je da SDP neće imati kandidata za gradonačelnika Vukovara, ali da će zbog svih postignutih rezultata podržati Sabu

Željko Sabo kandidirat će se na prijevremenim izborima za gradonačelnika Vukovara koji će se održati 15 lipnja. Kandidati za njegove zamjenike biti će Danijela Stanković i Drinka Komljenović, potvrdio je Sabo na današnjoj konferenciji za novinare koju je sazvao kako bi javnost izvijestio o odluci koju je donio.

– Nemam pravo odustati zbog Vukovaraca, Vukovara kao i projekata koje želim ostvariti zajedno sa zamjenicima i svima kojima je Vukovar u srcu. Projekt Vukovar, koji sam zajedno sa svojim suradnicima stvorio, vrijedan je milijardu eura i on je ostvariv. On uključuje izgradnju tvornice bioetanola i termoelektrane na plin koji su vrijedni 650 milijuna eura. Cjelokupni projekt trebao je biti prezentiran na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća 3. svibnja pred premijerom i drugim uzvanicima. Taj projekt obuhvaća i obnovu Vodotornja, rekao je Sabo. Istaknuo je i da ove izbore nisu željeli građani Vukovara te da su oni svoje rekli prije godinu dana na lokalnim izborima.

– Odlučio sam se za kandidaturu i shvatio sam da nije moguće reći "ne" građanima koji su mi svih ovih mjeseci pružali podršku za ozdravljenje, kazao je Sabo dodajući da je takvu odluku donio nakon dugoga razmišljanja i razgovora s članovima obitelji.

Sabo je prvi put izabran za gradonačelnika Vukovara 2009. godine kada je u drugom krugu pobijedio Damira Barnu (HDZ). Drugi mandat započeo mu je 2013. godine kada je pobijedio na izborima Ivana Penavu (HDZ), ali je razriješen s dužnosti u travnju ove godine nakon što Gradsko vijeće nije usvojilo predloženi proračun. Sabo je u nekoliko godina od anonimnog političara iz Vukovara došao do mjesta gradonačelnika, člana Predsjedništva SDP-a i saborskog zastupnika. Zbog slučaja pokušaja podmićivanja HDZ-ove vijećnice Marije Budimir i sumnji u malverzacije oko upućivanja djece iz Vukovara na ljetovanje ukinuli su mu saborski imunitet. U međuvremenu je započelo suđenje za pokušaj podmićivanja vijećnice Budimir u Osijeku. Zbog svih tih slučajeva Sabo je podnio ostavku na sve funkcije u SDP-u.

Hrvatska javnost je upoznata sa slučajem fizičkog napada na njegovu ženu. Počinitelji toga čina nikada nisu pronađeni. Proteklih mjeseci Sabo je imao i velikih zdravstvenih problema tako da je imao operaciju očnih kapaka, kralježnice i ugrađena mu je premosnica kod srca. Na konferenciji za novinare prisustvovao je i predsjednik vukovarskog SDP Goran Bošnjak koji je rekao da SDP na prijevremenim lokalnim izborima neće imati svoga kandidata, ali da će podržati Željka Sabu kao kandidata za gradonačelnika.

– Birajući Sabu građani znaju točno koga biraju. Glasom za Sabu građani biraju čovjeka koji je pet godina rješavao probleme Vukovaraca, čovjeka koji ima viziju razvoja grada i koji građanima nudi sigurnost. Sabo je čovjek koji je spreman rješavati probleme iz prošlosti, ali koji ne živi u prošlosti. Svi koji su za bolji Vukovar i njegovu bolju i svjetliju budućnost glasovat će za Sabu jer znaju što dobivaju – rekao je Bošnjak.

>>Zeko: Gradonačelnik je tražio da promijenim iskaz. Sabo: To nije istina!

Komentara 31

SP
spirajzlin
12:38 20.05.2014.

išao bi on meni na kandidaturu za zatvorskog čistaća wc-a

AN
anabanana1812
12:34 20.05.2014.

zar misliš da su ljudi toliko naivni pa da će ti opet dati svoj glas, ako jesu, onda žive točno onako kako bi trebali!

LA
laptop
12:39 20.05.2014.

To samo u nasoj zemlji ima da covjek protiv koga se vodi krivicni postupak moze se kandidirati na rukovodece mjesto u drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije