Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IDE IM BAŠ

Žele izbjeći samoizolaciju: Neki i dalje pokušavaju ući u RH s krivotvorenim PCR testovima

Mjere sigurnosti na GP Bajakovo zbog epidemije koronavirusa
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
08.12.2020.
u 10:41

Interesantno je kako su svi dosadašnji slučajevi ulaska u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima iz Srbije zabilježeni na MGCP Bajakovo.

Nastavlja se praksa pokušaja ulaska u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima na COVID-19 kako bi se, sukladno epidemiološkim mjerama, izbjegla mjera samoizolacije po povratku u Hrvatsku.

PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je o tri takva slučaja prošloga vikenda, a u ponedjeljak su zabilježili nova tri takva slučaja. Interesantno je kako su svi dosadašnji slučajevi ulaska u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima iz Srbije zabilježeni na MGCP Bajakovo.

Pri ulazu u Hrvatsku 22-godišnjakinja i 23-godišnjakinja s područja Splitsko – dalmatinske županije predočile su policiji krivotvorene obrasce negativnog PCR testa na Sars-Cov2 Instituta za javno zdravlje Srbije kako im se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Iz istog razloga je i 42-godišnjakinja s područja Istarske županije prilikom granične kontrole u 9 sati policijskim službenicima predočila krivotvoren negativan nalaz PCR testa.

- Osumnjičene su uhićene radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave te su nadležnom državnom odvjetništvu protiv njih podnesene kaznene prijave redovnim putem, izvijestila je PU. 

VIDEO: Usred bijela dana u Zagrebu na stanici šmrkao, a prolaznici se nisu obazirali

Komentara 2

EP
Epil
17:23 08.12.2020.

Vracajte cede Vucicu nazad, ali tek kad odgule zatvor u HR!

PU
puniša
16:43 08.12.2020.

u Hrvatsku roditi dijete, u Hrvatsku moze i na liječenje...u tom slučaju "ujkana" nema...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije