Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBIO BORBU S KORONAVIRUSOM

Prijatelji preminulog ugostitelja: Dopisivali smo se oko 19 h, par sati kasnije je bio u komi

Foto: PIXSELL
1/5
07.12.2020.
u 23:06

Prijateljica Iva (49) pak ističe kako se čuvao korone, a pazio je i na goste koji su dolazili u njegov kafić.

Poznati zagrebački ugostitelj 37-godišnji Križan Pavić druga je najmlađa žrtva koronavirusa u Hrvatskoj. Njegovi prijatelji u nevjerici otkrivaju kad su se posljednji puta čuli s čovjekom kojeg su brojni Zagrepčani smatrali dobrim duhom Zapruđa. 

– Zadnji put kad smo se čuli, jedva je govorio. Rekao mi je: "Ne mrem niš', temperaturu ne mogu spustit'." Ne mogu vjerovati da ga više nema. Bio je odličan momak, pravi zagrebački dečko. Uvijek je svakom pomagao. Znam da je nedugo nakon našeg razgovora završio na kisiku. Kasnije sam zvao, slao poruke, ali nije odgovarao. Znao sam da nije dobro. Od njegovog bratića doznao sam da je baš loše. I onda su mi javili da je umro. Koliko znam, nije imao ozbiljnijih zdravstvenih problema. Nekoliko puta sam ga možda vidio da koristi onu pumpicu, ali nije mi se činilo da je problem tako ozbiljan, nije ju stalno ni nosio sa sobom – rekao je za 24 sata dobar prijatelj nesretno preminulog vlasnika kafića Cotton +. 

VIDEO Građani se opraštaju od dobrog duha Novog Zagreba: Križan Pavić (37) izgubio je bitku s koronavirusom.

Prijateljica Iva (49) pak ističe kako se čuvao korone, a pazio je i na goste koji su dolazili u njegov kafić. 

– On je stalno bio s maskom u lokalu i pazio na distancu, što pouzdano znam, a  posljednja dva mjeseca nije ju skidao. Znali smo se naći na piću pa bi suprug i ja sjeli za jedan stol, a on bi sjeo za drugi. Nitko od osoblja nije obolio, kao ni njegovi majka, otac ni brat,  a on jest. Bio je buco i imao je astmu, ali s njom možeš doživjeti sto godina! Rekao mi je i da je uzimao vitamin D, a u posljednje vrijeme nije navečer ni dolazio bez potrebe u kafić, a ipak je obolio – otkrila je. 

Kako navodi, Pavić je bio u bolnici kad su se dopisivali oko 19 h sati, a već u četiri ujutro bio je u induciranoj komi i na respiratoru jer je dobio bakterijsku upalu pluća pa su ga prebacili u drugu bolnicu i prikopčali na umjetna pluća ECMO. 

Koliko je Križan značio brojnim građanima, pokazuje i činjenica što su mnogi ispred Cotton + zapalili i svijeće. 

Ključne riječi

Komentara 20

PU
Purger3181
08:25 08.12.2020.

Vecernji list su "kao" ozbiljne novine??? Moze vas biti sram. Križana zmam jako dugo godina,decko je imao ASTMU i APNEU,i navodno je u bolnici dobio sepsu . Iskrena sucut obitelji🙏

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
08:35 08.12.2020.

Poruka onome tko se našao pozvan "oblikovati" mišljenje ljudi koji ovdje komentiraju, brišući komentare koji mu se ne sviđaju: "ljigava, pištava, senilna babo, neuspjela genetska mutacijo vodenbube, patetični gubitniče s mikropenisom - ništa što ti poduzmeš ne može ušutkati nas. Koliko god ti brisao mi možemo pisati. I prije nego obrišeš, oni koji trebaju pročitati, pročitat će. Zato, pogreško prirode, vrati se pod kamen ispod kojeg si ispuzao jer ovdje pobijediti ne možeš. Jasno ?" Toliko.

KU
kurta10
01:09 08.12.2020.

Neki izvuku pobjedu i iz borbe sa rakom, a neki stradaju i od ugriza ose. Nismo svi isti, niti postoji neki tamo benigni virus. Benigni je samo dok ne udari na one koje volimo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije