Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naljutili ga

Zbog plakata najavio kaznenu prijavu protiv K. Ikić Baniček

'sisak - 09.06.2010., Sisak - Plakati koji su razljutili sisackog gradonacelnika Pintarica zalijepljeni su u gradu na vise mjesta. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
10.06.2010.
u 07:35

Plakati "Pintariću, i ja bih stan, platim kad uzmognem!" pojavili su se u srijedu u Sisku.

Plakati "Pintariću, i ja bih stan, platim kad uzmognem!" osvanuli su jučer u Sisku. Na njima je fotografija gradonačelnika Dinka Pintarića ispred novog stana te nepoznatog mladića koji izražava želju za pozajmicom. Gradonačelnik je na njih odmah reagirao, naložio njihovo skidanje te na konferenciji za novinare najavio da podiže kaznenu prijavu protiv gradske vijećnice SDP-a Kristine Ikić Baniček, za koju sumnja da stoji iza svega. Plakatima je, kaže, nanesena šteta i narušen ugled funkciji gradonačelnika.

– Inače je SDP-ova metoda da sazove presicu na kojoj upozori na možebitne neregularnosti, nakon čega se upliće policija, Državno odvjetništvo, USKOK... Sada ja radim isto. Ništa neću tvrditi, samo postavljati pitanja. Tko je od koga, kada i kojim novcem kupio dobro uređen stan u Novalji? Kojim je sredstvima Davorko Vidović, u vrijeme svog ministarskog mandata, od kućice na Zelenom brijegu sagradio vilu? Zašto saborski zastupnik, bivši predsjednik gradskog SDP-a, a sada siva eminencija, može imati vilu usred grada i da ga nitko ništa ne pita, a gradonačelnik ne može kupiti stan? – govori Dinko Pintarić.

Najavljuje da će se, ako to ne upali, koristiti i drugom taktikom SDP-a.

– Neću lijepiti plakate po gradu, ali ću napisati anonimnu prijavu i čekati da se poduzmu daljnje radnje – kaže gradonačelnik.

Iako ni na jučerašnjoj konferenciji za novinare nije spomenuo ime poduzetnika od kojeg je posudio 50.000 eura za kupnju stana, poručuje da sukoba interesa nema te da saborsko Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa ima svu potrebnu dokumentaciju o stanu.

Komentara 2

DO
dobravila
09:32 10.06.2010.

Da ! Pod hitno treba poskidati sve te plakate ! Zbog nepismenosti .... Trebalo je napisati : \" Pintariću i ja biH stan .....\" . Kristino , Kristino : ((....\" . Kristino , Kristino : ((

SI
sisčanka
13:44 05.07.2010.

Baš me zanima kako će se u Sisku reagirati na anonimnu prijavu,ja sam prijavila kriminalne radnje bez anonimnosti a onda je onaj koga sam prijavila to saznao za 2 sata pa sam morala u konačnici podignuti privatnu tužbu???ili naš gradonačelnik ima anonimne mogučnosti da dokaže z n a s e kakvu svoju istinu???ali uz dobro plačenog odvjetnika a k tome i frendove zna on da svoj grad u kojem ako imaš frendove možeš dokazati i privatno vlasništvo nad Starim mostom!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije