Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZA REAKCIJA

Zbog jednog slučaja testiraju cijeli grad: Traže zaražene među 4,7 milijuna ljudi

Ilustracija
Reuters/PIXSELL
26.10.2020.
u 09:17

Kina je uglavnom uspjela smanjiti stopu zaraze, no i dalje postoje manja izbijanja

Kina je u subotu počela masovno testiranje građana u provinciji Xinjiang nakon što je kod jedne osobe otkriven koronavirus prilikom redovitog testiranja.

Radi se o ženi koja je zaposlena u tvornici odjeće u okrugu Shufu na periferiji grada Kashgara i to je prvi lokalni slučaj otkriven u Kini u posljednjih 10 dana. Ukupno će se testirati 4,7 milijuna ljudi, a do sada je otkriveno ukupno 138 asimptomatskih slučajeva.

Škole u Kashgaru su zatvorene, a građani ne smiju napustiti grad ako nemaju negativan test. BBC piše kako je do nedjelje popodne provedeno više od 2,8 milijuna testova, a ostatak će biti završen u roku od dva dana, javljaju gradske vlasti.

Kina je uglavnom uspjela smanjiti stopu zaraze, no i dalje postoje manja izbijanja. Asimptomatski slučajevi se ne broje u službenom popisu na kojem je 85 tisuća potvrđenih infekcija, a umrle su 4634 osobe.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Jopa
Jopa
12:05 26.10.2020.

Nema načina da se spriječi širenje zaraze, može se samo usporiti. Pogotovo s obzirom da ima ljudi bez simptoma i da inkubacija ipak traje barem koji dan. Tako da podatak da u Kini sa 1,5 milijarde stanovnika ima 20ak zaraženih u koju dolaze putnici iz drugih dijelova svijeta, u kojoj se putuje unutar i čak i ne drže distance, mnogi ne nose maske ne drži vodu. A dalje neću komentirati i riskirati brisanje cijelog komentara.

Avatar Joja
Joja
09:36 26.10.2020.

Kinezi znaju sta rade. Nije sve to slucajno. Ceka vas jedno vjeliko bratstvo i jednistvo kao u dobrim starim danima hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije