Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST SPLIĆANINA

Proveo 12 dana na Covid odjelu: Osoblje jedva stoji na nogama, ali pacijentima pjevaju Cocu i Grdovića

Split: Odjel za plućne bolesti KB Firule
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
26.10.2020.
u 09:00

– Nikad im ništa nije bilo teško… Ja nemam riječi – kaže ovaj oduševljeni Splićanin.

Deset dana na plućnom odjelu na Firulama bilo je kao Andersenova bajka, a sve zbog izvanrednog osoblja, kazao je pacijent u kasnim šezdesetim koji se nedavno oporavio od infekcije Covid-19.

– Imam samo pohvale za sve članove osoblja i, naravno, za doktora Dragana Ledinu – ispričao je muškarac za Slobodnu Dalmaciju.

U sobi je bio sam, a posrećilo mu se pa je dobio baš onu s pogledom na Šoltu i Brač. – Ja vama ne mogu opisati taj tretman – od hrane, odnosa prema pacijentima... Ma ni u zahod mi se nije gadilo ući – dodaje.

U smjeni koja traje dvanaest sati radi samo šest članova osoblja, a među njima su samo dvije medicinske sestre.

– Pa sestre su u cijeloj toj opremi tijekom vizita meni još i pjevale. Kako mi je u sobi stalno bio upaljen mali radio, i to Radio Dalmacija, pjevale su Grdovića, Cocu, Daleku obalu, Doris, Zoricu Kondžu… Po cijelom hodniku su plesale valcer i hrabrile pacijente. Nikad im ništa nije bilo teško… Ja nemam riječi – kaže ovaj oduševljeni Splićanin.

Sestre Anitu i Marinu, koje su mu ostale posebno u lijepom sjećanju, naposljetku je ipak imao priliku vidjeti i bez glomaznih bijelih odijela.

– Po mene su došli nećak i njegova žena i malo je reći da nisu mogli doći k sebi kada su vidjeli tu scenu. Njih dvije su stale na vratima i ispratile me, mahale su, iako vjerujem da su jedva stajale na nogama od silnog posla – kaže ističući kako bi svi oni koji koronu ne doživljavaju ozbiljno trebali provesti dan u bolnici kako bi vidjeli ne samo pacijente, nego i napore s kojima se nosi osoblje.

 

>> VIDEO Potresna ispovijest Zagrepčanke: Triput sam umirala od korone, danas sam zbog nje invalid

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
09:50 26.10.2020.

Veliki Bravo za sestre! Ali one ne spadaju s nogu zbog corone nego zato što ih je puno premalo. Pa prekjučer ste pisali da traže 70 sestara a javilo ih se tridesetak.... Nevjerojatno je kako vas nije sram širiti tu propagandu i lažne informacije!!!

PR
Proleter99
09:31 26.10.2020.

Vecernji... mora cenzurirati svakog anticoronasa na ovom portalu...Samo tako mozemo pobijediti ovu pocast..!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije