Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naftalan

Zamijenili člana Vijeća da mogu smijeniti Peru Vržogića

bublic zlatko
Arhiva VL
04.03.2010.
u 18:51

Vladajuća županijska koalicija HDZ-HSS smijenila je Stjepana Klaka (HSS) iz Upravnog vijeća bolnice Naftalan iz Ivanić Grada jer nije htio glasovati za smjenu Pere Vržogića, ravnatelja bolnice.

Vladajuća županijska koalicija HDZ-HSS smijenila je Stjepana Klaka (HSS) iz Upravnog vijeća bolnice Naftalan iz Ivanić Grada jer nije htio glasovati za smjenu Pere Vržogića, ravnatelja bolnice. Na njegovo su mjesto postavili Zlatka Bublića (HSS) te su dobili dovoljan broj ruku da na sjednici Upravnog vijeća smijene ravnatelja, a Klaku prijeti izbacivanje iz HSS-a.

Vržogić, SDP-ov kadar, dosad je opstao jer protiv njega nisu htjeli glasovati Milica Birk, predstavnica bolnice, Sonja Karašić, predstavnica radnika i Klak, a za smjenu su bili Anto Jurina (HSP) i Dražen Bošnjaković, predsjednik Vijeća i šef županijskog HDZ-a.

– To nije politička smjena. On je loš ravnatelj. Nije još stavio u funkciju Ivalan Terme, preko koje Naftalan treba prodavati kreme za psorijazu i produžio je za 45 dana rok za renoviranje bolnice. Skupština je zamijenila Kleka, valjda su procijenili da će netko drugi bolje od njega štititi interese bolnice – rekao je Bošnjaković.

Uvjeren je da će u petak na Vijeću imati više od potrebna tri glasa za smjenu Vržogića. Ravnatelj Vržogić tvrdi da se radi o političkoj smjeni i da je on cijelu prošlu godinu na dnevni red Vijeća stavljao donošenje Upravnog odbora Ivalan Termi što se ignoriralo. Iako Vržogić, kao Skupština Ivalan Termi, raspisuje natječaj za direktora to nije napravio, kaže, jer ni za to nije bilo političkog dogovora.

Bošnjaković je za v.d. direktora postavio Gorana Maričića, koji je HSS-ov kadar i Vržogićev kolega liječnik u Naftalanu. Stjepan Klak svoju smjenu iz Upravnog vijeća nije želio komentirati.

– Nisam dobio nikakvo obrazloženje, a ne smijem ništa govoriti – kaže Klak.

Komentara 1

BA
baš
07:59 05.03.2010.

\"To nije politička smjena\"- eto zašto živimo tako usrano kako živimo. Osoba koja je ovo izgovorila prije svega trebala bi dolaziti iz uglednih krugova, biti dovoljno obrazovana i imati pravedan pistup svemu i svima. No ovaj lik je odlučio svim hrvatima reći kako je on pošten i pravedan jer ne sudjeluje u političkoj smjeni ravnatelja. Prije svega kada kažemo ugledni krugovi i obrazovan onda to podrazumijeva osim pukoga znanja pojedinih činjenica i određenu autonomiju i mogućnost prepoznavanja i odupiranja nasrtajima na demokratske postupke i odnos prema neistomišljenicima. Drugo Upravna vijeća su čista politička tijela kod kojih se najčešće pri odabiru članova ne vodi računa o ugledu nego trenutačnoj \"moći\" pojedinca a vrlo često i njegovoj podložnosti da se povinuje \"centrima moći\". Nikakav stručan niti javni interes se tu ne gleda. Pije svega valja se zapitati čime je to \"kupio\" sadašnji ravnatelj članove dosadašnjeg Upravnog vijeća, među kojima je gle čuda i predstavnik zaposlenika? No, tko šljivi zaposlenike, Joža Strašni odlučio je napraviti dil. On će maknuti \"svog\" čovjeka koji ne misli njegovom glavom (Friščićevom) i dovesti dvojicu koja misle. A Friščić će misliti ne onako kako bi trebao misliti HSS već onako kako bude mislio HDZ, pa tako i njegove dvije glave. Kada zakažu ove dvije glave on će njih skinuti i dovesti nove četiri i sve tako dok ne ispucaju svih svojih 1000 članova. Onda će se ugasiti HSS. Dajte tog Bošnjakovića maknite, ako čovjek nema ništa pametnije za izjaviti, makar neka šuti, doduše nije on plaćen da šuti, valja reći ono što mu je naređeno, pa makar ga to koštalo. Doduše do sada malo je onih poslušnika koji su nadrljali, osim Sanaderovih. Ipak, \"To nek ludo, pouka ti bude, zašto sjedaš u ...\". Ovi igrači će vjerojatno dočekati sličnu sudbinu kao Klak. Ne branim ga, uopće ne znam je li kriv ili nije, ali znam da su ovakvi postupci nasilje nad demokracijom, za čime toliko žudi cijela Hrvatska, ali ako je ravnatelj kriv i ostali članovi Upravnog vijeća onda postoje organi koji to trebaju i dokazati, pa se onda ljudi mijenjaju. Bošnjakoviću to nije politika, ovo što vi radite je čista i to ona prljava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije