Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO

Zaiskrilo između Grmoje i Spajića: 'Tada ste bili u Mostu i podupirali nas'

Screenshot HRT
14.09.2021.
u 22:53

Korupcija u politici bila je tema večerašnje emisije Otvoreno

O korupciji u politici razgovaralo se u večerašnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u.

Na pitanje kakva će biti sudbina stranačkog kolege u Kutini gdje je USKOK ušao u gradsko poglavarstvo i počeo s izvidima, Damir Habijan (HDZ) kaže da su to tajne radnje i s obzirom na to da su tajne radnje, ne može ih komentirati, niti o njima može biti obaviješten.

- To je samo dokaz da pravosuđe jest neovisno i da će obaviti svoj posao. Nakon toga ćemo vidjeti - rekao je Habijan te je dodao kako se treba poštovati određena hijerarhija.

-  Kada govorimo o kaznenoj odgovornosti mislim da pravosuđe jest neovisno - dodao je.

Vezano za slučaj Stjepana Kovača, Mirela Ahmetović (SDP) kaže da za razliku od Habijana iz HDZ-a nema nikakvu potrebu zazivati neovisno pravosuđe da bi iskazala stav SDP-a prema takvim postupcima.

- Ako je takav postupak zaista bio istinit i ako je inscenirao prijetnje smrću, kolega Kovač je učinio najgluplji potez otkad se ja bavim politikom - rekla je Ahmetović.

Žalosti je, kaže, da se to predstavuilo kao dio slučaja Matije Posavca.

- Na taj način se pokušalo ući u nekakve koruptivne radnje primanja mita što je gospodin Posavec zapravio i priznao što nema veze s SDP-ovim Kovačem. Ne umanjujem činjenicu da je postupak Kovača nedopustiv, pa rekla bih i glup, međutim, ne radi se o korupciji ni o primanju mita - rekla je.

Uzvratila je Habijanu i rekla da jednom moramo stati na kraj evidentnoj koruptivnoj radnji za što postoje snimci.

- Pa svi građani Republike Hrvatske su čuli jasni snimak gdje se govori o tome da gospođa Cvrtila ne smije raditi protiv interesa HDZ-a i to joj nalaže predsjednik vijeća iz redova HSLS-a. I o čemu mi pričamo? Naravno, slažem se s gospodinom Habijanom, moramo čekati pravosuđe, moramo vjerovati u neovisnost institucija, ali moramo i stvari nazvati pravim imenom - dodala je Ahmetović.

Svi HDZ-ovci, SDP-ovci, HSLS-ovci, HNS-ovci, za sve pravila moraju biti jednaka, istaknuo je Dario Hrebak (HSLS).

- Tko god se ogriješi o zakon pa čak i Štef Kovače, Matija Posavec - jednaka pravila za sve, a to je zatvor. Jedina stvar koja se može razlikovati, to je trajanje - kaže Hrebak.

Raspustio sam i županijsku i gradsku organizaciju, kaže, te dodaje kako su se svađale dvije struje.

- To je bilo tijekom ljeta. I što god da je, dobro je da je izašlo. Rekao sam svojima, sve što je nedopustivo, treba prijaviti, ali ne meni, nego nadležnim institucijama. Dobro je da je gospođa to prijavila. Mi smo izbacili gospodina Kljakića iz stranke, pokrenut je bio postupak i protiv gospođe Cvrtile, ali je odlukom statutarne komisije ostala u HSLS-u - rekao je Hrebak.

U jednom trenutku zaiskrilo je između Daniela Spajića iz Domovinskog pokreta i Nikole Grmoje (Most).

- Kolega Grmoja je ovdje najglasniji, ne sjećam se baš da je bilo nekih promjena u vrijeme Šprlje u pravosuđu - kazao je Spajić Grmoji.

- Tada ste vi bili u Mostu, tada ste nas podupirali - odgovorio mu je Grmoja.

- Tad sam vam ja doveo 15. zastupnika. Nisam bio član Mosta - rekao je Spajić te je upitao Grmoju s obzirom da je u antikorupcijom vijeću imamo li strategiju za borbu protiv korupcije.

- Piše se strategija, ali to piše Vlada - odgovorio mu je Grmoja.

Komentara 3

ST
stefj
09:02 15.09.2021.

Ma nemaju nikakvog smisla te strategije, transparentnosti i veće kazne. Jedina borba protiv korupcije je smanjenje državnog i javnog aparata, uvođenje digitalnih tehnologija i sl... Korupciju nije iskorijenila niti jedna država, a korupcija se drži u normalnijim okvirima manjim uplitanjem države u tržište i većom konkurencijom. Više pravila, više zakona, automatski znači više birokracije, više politike i to je odmah više korupcije... Svako birokratsko pravilo, svako novo radno mjesto, svaki novi papir samo otvara još jedno polje za koruptivne radnje... Vidimo svi da zadnjih 20 godina idemo u suprotnom smjeru, da se "jača" državno i javno, zato nema niti nikakve nade da se situacija popravi, bit će samo još gore. Naročito jer su plaće u javnim strukturama više od onih u privatnom sektoru, a o utjecaju da ne govorimo...

VA
valerijan
23:06 14.09.2021.

Bagra izdajnička koja dijeli narod, širi mržnju zbog kojih imamo razne slučajne, pupavce porfirije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije