Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMILO!

Jandroković je došao na sjednicu Sabora s vidnom promjenom na oku, otkriveno o čemu je riječ

Zagreb: U Saboru slobodni govori zastupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
21.05.2024.
u 11:16

Unatoč vidljivoj promjeni na licu, predsjednik Sabora vodio je sjednicu bez poteškoća

Mnogi koji su pratili današnju sjednicu Sabora primijetili su kako je predsjednik Sabora Gordan Jandroković stigao u Sabor s vidno natečenim lijevim kapkom.

Unatoč vidljivoj promjeni na licu, predsjednik Sabora vodio je sjednicu bez poteškoća. Njegova glasnogovornica Sanja Rizmaul otkrila je o čemu je riječ. "Ništa posebno, samo ječmenac", odgovorila je Jandrokovićeva glasnogovornica za Dnevnik.hr. 

Što je ječmenac?

Ječmenac je akutna i lokalizirana gnojna upala folikula trepavica ili lojnih žlijezda očnog kapka, piše Ordinacija. Razlikuje se vanjski i unutarnji ječmenac. Vanjski ječmenac počinje kao prištić uz trepavicu, a zatim se pretvara u crvenu, bolnu oteklinu koja prije nego što iscuri i zacijeli traje nekoliko dana.

Osim što izaziva crvenu, bolnu oteklinu, kod unutrašnjeg ječmenca izlazak gnoja na vjeđi onemogućuje njegov položaj. Takav se ječmenac može potpuno povući ili može ostati mala, tekućinom ispunjena kvržica koju je potrebno otkloniti kirurškim zahvatom.

Što je u planu u Saboru?

Današnja sjednica Hrvatskog sabora nastavlja se u utorak izlaganjem zastupničkih stajališta nakon čega slijedi rasprava o polugodišnjoj informaciji Hrvatske narodne banke (HNB) o financijskom stanju, stabilnosti cijena i monetarnoj politici u drugom polugodištu 2022. te prvom polugodištu 2023.

Riječ je o izvješćima koje Sabor nije stigao raspraviti u prošlom sazivu.

Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru

Zagreb: U Saboru slobodni govori zastupnika
1/156

Intenzitet rasta gospodarske aktivnosti u Hrvatskoj u prvoj polovini 2023. godine bio je među najsnažnijima u europodručju, ponajviše zahvaljujući oporavku osobne potrošnje stanovništva i snažnoj potražnji za turističkim uslugama. 

Inflacija je tijekom prve polovine 2023. gotovo kontinuirano usporavala ponajviše zahvaljujući padu cijena energije, dok je temeljna inflacija, a posebice inflacija cijena usluga, i dalje bila vrlo postojana, navodi se uz ostalo u polugodišnjoj informaciji o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike u prvom polugodištu 2023.

Do kraja tjedna zastupnici će raspraviti još četiri izvješća o kojima nisu stigli reći svoja mišljenja u prošlom sazivu te zaključiti ovotjedni rad glasanjem u petak.

VIDEO Poljski grad Gniezno poplavila tuča

 

Komentara 3

Avatar Moodleen
Moodleen
13:05 21.05.2024.

Garant je namignul blenčički ili orehovnjaći?

Avatar votum
votum
12:54 21.05.2024.

A ima bit da je nešto odbio Daliji Orešković koja se jadna trudi postati majka oporbe te je u trudnom stanju 😏

NE
Neretva93
20:30 21.05.2024.

U nas se kaže kad ima ječmenac da je netko u familiji trudan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije