Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE UPAO U SABOR

Davor Dretar Drele ide na mjesto državnog tajnika u resoru poljoprivrede? 'Gdje god budem, bit ću dostupan'

Varaždin: Davor Dretar Drele održao prosvjed i dijelio grincajge
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
21.05.2024.
u 11:27

U imovinskoj kartici Davora Dretara stoji kako on ima srednju stručnu spremu, a službeno zvanje mu je ''stručni radnik za TV i film''. Inače, od 1997. pa sve do mandata u Saboru bio je direktor tvrtke Valentin šped

Donedavni zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar Drele u novoj Vladi bi, iako nije službeno upao u Sabor kao zastupnik, trebao biti na funkciji državnog tajnika u ministarstvu poljoprivrede, doznaju 24sata. Na čelu tog ministarstva također je DP-ovac, Josip Dabro, što je bilo postignuto u dogovoru s HDZ-om.  

– On je izrazio želju za tim, opcija je, ali u stranci još nismo donijeli konačnu odluku – kažu iz DP-a o tim navodima. Zamjenik stranke Mario Radić navodno gura Dreleta na tu poziciju pa je moguće da će on doista i završiti završiti u nekom ministarstvu, no zasad nije potvrdio tu informaciju. 

– Koalicijski sastanci su u tijeku i ekipiraju se timovi. Dok se oni ne poslože, neozbiljno je bilo što najavljivati i zahtijevati jer treba poštovati sve sudionike razgovore. Kada bude odlučeno, gdje god budem, bit ću dostupan kao što sam bio i kao saborski zastupnik – objasnio je Dretar. 

Kazao je i da ima iskustvo u temama obrane od tuče, navodnjavanju te u području geotermalnih izvora, koji nisu u tom resoru. Što se tiče njegove imovinske kartice, u njoj stoji kako ima srednju stručnu spremu, a službeno zvanje mu je ''stručni radnik za TV i film''. Inače, od 1997. pa sve do mandata u Saboru bio je direktor tvrtke Valentin šped, a uz to je imao i poslovne udjele u tvrtki ''Vruča čuča''.

>> FOTO Srdačni zagrljaji, osmijesi na licima, buketi cvijeća i optimistične poruke. Habijan rekorder u primopredajama

Varaždin: Davor Dretar Drele održao prosvjed i dijelio grincajge
1/9

Komentara 4

IV
ivica.vranjic
06:43 22.05.2024.

Resor vinarstva. I geslo svinjsko, vinsko i mladinsko.

UM
Umjereni
11:54 21.05.2024.

Isuse Kriste, u usporedbi s DP-om, rekao bih da su svojedobni glasači Živog zida nadasve visoko inteligentne ljudske jedinke. Ovo pak je preteška sprdačina s državom. Hrvatska koja ima više obradivih površina od jedne Nizozemske i mogla bi hraniti pola Europe, za ministra ima lika koji ne zna koje je zvanje stekao i koliko je studirao, a glavni zamjenik i operativac bi mu trebao postati pjevač, zabavljač sa srednjom stručnom spremom.

SA
sani1
11:31 21.05.2024.

Ministar bez diplome, pa je red da takvi budu i državni tajnuci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije