Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Dragulji

Zagorec državi dužan 39 milijuna kuna, a "težak" je samo oko 14

'27.10.2009., Zagreb - Nastavak sudjenja Vladimiru Zagorcu i Susanne Bunjevac Di Mauro, koja se nije pojavila na Opcinskom kaznenom sudu.  Photo: Petar Glebov/24sata'
Foto: 'Petar Glebov/24sata'
1/4
07.10.2010.
u 08:30

Tužiteljstvo traži i građevinsko vještačenje kako bi se utvrdila stvarna vrijednost pet Zagorčevih nekretnina.

Ovrhom nad pet nekretnina Vladimira Zagorca na temelju pravomoćne presude prema kojoj mu se mora oduzeti 39 milijuna kuna stečenih u aferi Dragulji država bi mogla dobiti najmanje 14,3 milijuna kuna. Kako će i iz koje druge imovine država namiriti preostalih gotovo 25 milijuna kuna, tek će se vidjeti.

Udaljili bi novinare

Prema dokumentu koji je tužiteljstvo priložilo u sudski spis, u ovršnom postupku protiv Zagorca vrijednost pet njegovih nekretnina zagrebačka je Porezna uprava procijenila na najmanje 14,3 milijuna kuna, no tužiteljstvo je predložilo i građevinsko vještačenje radi utvrđivanja stvarne vrijednosti te Zagorčeve imovine. O tome će odlučiti sudac zagrebačkog Općinskog građanskog suda Vladimir Dimanovski. Nakon toga slijedi dražba.

Evo kako su procijenjene Zagorčeve zagrebačke nekretnine na kojima je zabilježena ovrha. Stan od 17 kvadrata u podrumu Hatzove 1 vrijedi 165.322,08 kuna. Stan od 109 kvadrata na prvom katu u uličnoj zgradi u Ilici 10 procijenjen je na 2,013.557 kuna, a poslovni prostor od 354,78 kvadrata na istoj adresi u prizemlju te zgrade "težak" je čak 7,057.993,32 kune.

Poslovni prostor od 145,90 kvadrata u Boškovićevoj ulici 40, na kojem se kao suvlasnica imovine na temelju bračnog ugovora u svibnju ove godine uknjižila Klerisa Zagorec, procijenjen je na 2,853.103,68 kuna. No, i na njemu je zabilježena ovrha, kao i na četveroipolsobnom stanu u prizemlju Hatzove 1 od 124 kvadrata koji vrijedi 2,239.440 kuna. Na taj se stan Klerisa uknjižila u svibnju, također na temelju bračnog ugovora. Tražila je da se na te dvije nekretnine ovrha proglasi nedopuštenom jer je to njezina bračna stečevina, no Općinski građanski sud već je prije odlučio da se ovrha nastavlja, a Klerisa Zagorec upućena je na to da može pokrenuti pranicu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom. Zagorčev se odvjetnik na ročištu radi utvrđivanja vrijednosti imovine protivio nastavku ovrhe dok Županijski sud ne odluči o žalbama. Tražio je i isključenje javnosti s rasprave, odnosno novinara Večernjeg lista, no sudac ga je upozorio da je rasprava javna.

Ženin stan izvan ovrhe

Inače, Općinski građanski sud još je prije odbio Zagorčev prijedlog da se ovrha odgodi "jer bi njome bila ugrožena egzistencija njegove obitelji – žene, dvoje malodobne djece i sina studenta, a on kao zatvorenik ne može zarađivati". Tužiteljstvo je na to uzvraćalo da mu supruga ima stan od 97 kvadrata u Zagrebu na kojem nije zatražena ovrha, a koji potječe iz bračne stečevine.

Ključne riječi

Komentara 87

BU
Bune
09:35 07.10.2010.

Stoko birajte mene da vas pokradem.ZNA SE koga.

PO
Ponosnamojaje
11:59 07.10.2010.

zasto je osuden general zagorec? Zaboravijo sam? Znali tko i po koji dokazima?

Avatar Bud Humski
Bud Humski
08:48 07.10.2010.

Treba njega poslati nazad u Hercegovinu, odakle je i dosao. Nama je vise dosta ovih primitivnih kamenjara. Neka ide u svoje Grude pa neka dolje krade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije