Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Skupštine

Zadarski župan Zrilić dobio pljesak oporbe

Stipe zrilic
Filip Brala/Pixsell
13.10.2011.
u 14:44

Odustao od dodjele koncesije na pomorsko dobro bez mogućnosti ograđivanja i naplate ulaska na plažu.

Iako je, ne želeći sudjelovati u bilo kakvom odlučivanju o točki dnevnog reda na kojoj je bilo predviđeno donošenje odluke o dodjeli koncesije na pomorskom dobru – «uređenoj javnoj plaži» bez mogućnosti ograđivanja i naplate ulaska na plažu, oporba najavila svoj odlazak sa sjednice Skupštine Zadarske županije, na kraju oporbenjaci su ostali, a budući da je župan Stipe Zrilić nakon rasprave odustao od tog prijedloga, oporba mu je i zapljeskala.

Naime, obrt Porthos je još 2003. godine dobilo koncesiju, no oporbeni vijećnici sami su se uvjerili da je prostor puno veći nego što se spominje u ovom prijedlogu, a kazali su da je tamo izgrađen i nelegalni objekt, a dio obale, rekli su, nije popločan kako piše u izvješću, nego betoniran.

– Ako ovo pustimo, onda od Istre do Dubrovnika može svatko tko to želi izgraditi zidić uz more koji kasnije može legalizirati. Kakvu bi poruku javnosti poslali legalizacijom ovog – pitali su se oporbenjaci, a župan Stipe Zrilić opravdao je svoj prijedlog time da je ga je napravio temeljem izvješća Povjerenstva o koncesijama, a od tada se očito mnogo toga promijenilo pa ga je zbog toga povukao.

Inače, na Skupštini nije prihvaćen ni prijedlog izmjene proračuna za ovu godinu kao ni izmjene ni dopune financijskog plana Županijske uprave za ceste. Razlog tome bio je što u zraku nije bilo dovoljno ruku koje bi činile natpolovičnu većinu svih, a ne prisutnih vijećnika, što je kod ovakvog izglasavanja potrebno. Prihvaćeno je izvješće župana o radu u prvih šest mjeseci ove godine, kao i izvještaj o izvršenju proračuna u tom razdoblju koji je izvršen 41,32 posto od planiranih 170 milijuna kuna.

Kod toga oporba je osobito skrenula pozornost na činjenicu da od planiranih 5,5 milijuna kuna državnih potpora stiglo svega 211.000 kuna. Prihvaćeno je i izvješće Državnog ureda za reviziju za prošlu godinu koja je dala uvjetno mišljenje. Zamjerka revizije bila je i što nije provedena javna nabava za presadnice povrća što je župan Zrilić objasnio time što Županija nije bila nositelj aktivnosti nabave sadnica već ih je subvencionirala s 25 posto čime je pomogla poljoprivrednim proizvođačima.

Komentara 1

CV
cvijece
14:20 07.09.2015.

Kada se jednom moje lijepo malo selo Ražanac (cca 3000 stanovnika općine) u Zadarskoj županiji a udaljeno oko 18 km od grada Zadra uzme u obzir za napredak ,organiziram feštu na Kalelargi a možda i na Trgu B.J. u Zagrebu.Ražančanii zaslužuju više:)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije