Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARYLAND

Zabranili joj dolazak na podjelu svjedodžbi: 'Protivno je kršćanskim pravilima'

Maddie Runkles
Foto: Youtube Screenshot
26.05.2017.
u 12:05

Svjedodžba u ruci nije samo komad papira, ona je rezultat našeg rada tijekom godina i odskočna daska za budućnost...

Svjedodžba u ruci nije samo komad papira, ona je rezultat našeg rada tijekom godina i odskočna daska za budućnost.

Zato se svi mi veselimo podjeli svjedodžbi i s nestrpljenjem dočekujemo taj svečani trenutak.

Ipak, nekima je mogućnost dolaska na podjelu uskraćena. Kako piše Viral Thread, Maddie Runkles, 18-godišnjakinja iz katoličke srednje škole u američkoj saveznoj državi Maryland, zbog trudnoće ne smije prisustvovati svečanosti.

Iako se Maddie može pohvaliti izvrsnim ocjenama, kao i činjenicom da je upravo ona zvijezda školske nogometne ekipe i školskog učeničkog zbora, pravila škole su jasna – seksualni odnosi između muškarca i žene prije braka nisu dopušteni.

No za Maddie pobačaj ne dolazi u obzir. Iako se okolina kojoj je vjerovala okrenula protiv nje, odlučila je inspirirati druge djevojke da ne pobace i da trudnoću iznesu do kraja. 

– Napravila je hrabru odluku i izabrala život, to nikako nije sramotno. Mora postojati bolji način odnosa prema mladim ženama koje zatrudne – kazala je Kristan Hawkins, predsjednica udruge 'Studenti biraju život'.

Uz Maddie stao je i upravitelj svih kršćanskih škola u SAD-u, rekavši:

– Postoji jedna biblijska maksima koju toliko kršćana upotrebljava, a to je ideja milosti: Što bi Isus napravio?

Komentara 19

JP
josip.pivar11
14:15 26.05.2017.

Za neke je to ispravna a za neke pogrešna odluka ravnatelja škole. Međutim, kad je ta učenica upisivala tu školu, znala je - ili je trebala znati - za pravila škole. Evo jedan banalan primjer: ako ja vozim s većim brojem promila alkohola nego je u toj državi dozvoljeno, bit ću sankcioniran. Može to meni izgledati pravedno ili nepravedno, ali to neće umanjiti moju odgovornost u toj vožnji.

Avatar AligatorXO
AligatorXO
14:28 26.05.2017.

Bravo Maddie. Budite ponosni roditelji svojoj djeci kao što su i tvoji roditelji ponosni tobom.

BI
bijelocrveni
12:29 26.05.2017.

Razmisljanje tipicnog novinara danasnjice. Ajmo malo pljunuti na crkvu i vjeru, pa zatim malo o idealnom obliku vagine, pa red sise, red guzice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije