Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Poljaković

Kontroverzni profesor: 'Ako su mladi ljudi zajedno samo zbog užitka onda imate abortus'

Ivan Poljaković
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
04.03.2017.
u 17:34

- Naši oponenti govore kako svi mi, protivnici pobačaja želimo društvo vratiti u neka mračna vremena. No, to nije tako, upravo je suprotno - kazao je Poljaković.

Kontroverzni zadarski profesor Ivan Poljaković, koji se već istaknuo izjavama da je homoseksualnost bolest, te da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav koji ni na koji način nije sporan, ponovno je uzburkao javnost. Poljaković je u Zadru održao predavanje  Pobačaj - znak dekadentnog društva, u organizaciji Inicijative - 40 dana za život na kojem je istaknuo kako je tužan dan za Hrvatsku jer je  Ustavni sud donio odluku koju obrazlažu činjenicom da je još Zakon o pobačaju donesen 1978. godine u skladu s Ustavom današnje RH, iako je taj Zakon donesen u vrijeme komunističkog režima bivše države.

- Naši oponenti govore kako svi mi, protivnici pobačaja želimo društvo vratiti u neka mračna vremena. No, to nije tako, upravo je suprotno - kazao je Poljaković., prenosi Zadarski list.

Osvrnuo se na pobačaje kroz povijest čovječanstva do danas, podsjećajući kako su još puno prije Krista, nećudoredni Židovi imali veliki broj pobačaja te su čak žrtvovali svoju rođenu djecu. Naglasio je kako u Nizozemskoj i nekim drugim europskim zemljama i danas postoji legalizirano ubojstvo djeteta do 12 godina zbog, kako je rekao, bolesti ili "ako vam se ne sviđa".

- Zagovarči abortusa zagovaraju nešto što nije znanstveno dokazano kao što je svojevremeno "lupio" i bivši ministar u SDP-ovoj Vladi Rajko Ostojić koji je rekao da život počinje kad se dijete rodi. Taj je čovjek i još Medicinski fakultet završio! Znanstveno je dokazano kako posljednji organ u ljudskom tijelu koji u potpunosti sazrijeva i to do 25-te godine života - je mozak. Znači, sve vas mlađe, netko bi mogao "koknuti" - zaključio je Poljaković.

>>Sud odlučio: Poljaković nije diskriminirao homoseksualce!

>>Pročitajte pismo studentice koja je 'oprala' homofobnog profesora

Ključne riječi

Komentara 27

BI
bikica7
19:04 04.03.2017.

Bravo profesore,vjerojatno cu i zbog ovog biti izbrisan.

AL
alphazulu99
19:13 04.03.2017.

Rajko Ostojic bi se trebao vratiti u 7. razred osnovne skole. Ima jedan predmet koji uce djeca te dobi. Zove se biologija. Na jednom od prvih sati djeca uce sto je zivot i sto je zivo bice.

Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
19:12 04.03.2017.

Najviše je abortusa u populaciji iznad 30 godina...i u braku! A da nema užitka tko bi uopće zanio i rodio djecu? Priroda ili Bog je upravo zato to tako i uredio! Još da čovjek samo uredi svoja društva tako da podpomaže i brine za sve rođene i pobačaj će postati statistička iznimka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije