Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRPSKI PREDSJEDNIK

Vučić: Bojim se da ćemo za mjesec-dva ući u veliki svjetski sukob

Serbian President Aleksandar Vucic speaks during an interview with Reuters in Belgrade
Foto: ZORANA JEVTIC/REUTERS
1/2
20.09.2022.
u 20:39

Za nas, male, ne postoje lijepe i lake vijesti i očekujem da sve što budemo vidjeli je daljnje kompliciranje donosa između Zapada, Rusije i Kine", dodao je Vučić.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres poručio je svjetskim vođama koji su došli na 77. sjednicu Generalne skupštine UN-a da su države "zarobljene u ogromnoj globalnoj disfunkciji" i da nisu spremne suočiti se s vodećim izazovima koji prijete budućnosti čovječanstva i sudbini planeta.  Srpski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je da je situacija još gora od toga kako ju je opisao šef UN-a.

"Mislim da realne prognoze moraju biti još mračnije od onoga što je rekao Guterres. Za nas je pozicija još teža jer UN igra slabiju ulogu u svijetu, velike sile su preuzele sve na sebe. Dakle, danas je najveći skup ovdje, preko 150 šefova država, premijera, što znači da ljudi traže nadu. Bezbroj je kriza u svakom dijelu svijeta, svakako teška slika za sve nas", rekao je predsjednik Srbije, prenosi Blic.

Vučić je ustvrdio da nije teško pogoditi što će u svojem govoru reći ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Pretpostavljam da se iz faze specijalne operacije približavamo velikom ratnom sukobu i pitanje je gdje su granice. Bojim se da ćemo za mjesec-dva ući u veliki svjetski sukob kakav nismo imali od Drugog svjetskog rata. No na nama je da građanima pružimo sigurnost. Za nas, male, ne postoje lijepe i lake vijesti i očekujem da sve što budemo vidjeli je daljnje kompliciranje donosa između Zapada, Rusije i Kine", dodao je Vučić.

VIDEO: Zastrašujući potres jačine 7,7 po Richteru pogodio Meksiko

Komentara 77

DU
Deleted user
20:52 20.09.2022.

Ti si već u sukobu sa svojim mozgom od Gline još.....

KO
koraknaprijed
20:45 20.09.2022.

Blago Srbima sa ovom budaletina za predsjednika,svaki dan omžn se necega boji ili nekom prijeti,ili saziva hitne sjednice drzavne bezbjednosti,onaj tko ne pobjegne njemu ne gine dusevnna bolnica.

OL
olujasviholuja2
21:51 20.09.2022.

On bi to želio, jer bi njegova smrdija opet išla u osvajanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije