Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA UEFE

Rusija izbačena s Eura 2024! Što s onima koji ju podupiru?

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.09.2022.
u 18:34

Prošli tjedan je Njemačka, koja je domaćin Eura 2024., zatražila da se iz kvalifikacija isključi i bjeloruska reprezentacija, zbog podrške koju ta država pruža Rusiji u invaziji na Ukrajinu.

Nogometna reprezentacija Rusije neće sudjelovati u ždrijebu kvalifikacijskih skupina za Euro 2024., objavio je u utorak Ruski nogometni savez.

Ždrijeb će biti održan 9. listopada u Frankfurtu.

- Razlog za ovakvu odluku proizlazi iz Uefine odluke iz veljače o zabrani sudjelovanja ruskih reprezentacija i klubova natjecanjima pod njenom ingerencijom - stoji u službenom priopćenju Ruskog nogometnog saveza.

Uefa je suspendirala ruske reprezentacije i klubove "na neodređen rok", zbog ruske invazije u Ukrajini. Ruski nogometni savez i četiri ruska kluba su uložili žalbu na tu odluku, ali je Sud za sportsku arbitražu u srpnju tu žalbu odbacio.

Uefin primjer je slijedila i Međunarodna nogometna federacija (Fifa) te zabranila nastupe svim ruskim reprezentacijama.

Prošli tjedan je Njemačka, koja je domaćin Eura 2024., zatražila da se iz kvalifikacija isključi i bjeloruska reprezentacija, zbog podrške koju ta država pruža Rusiji u invaziji na Ukrajinu.

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser poslala je pismo predsjedniku Uefe Aleksanderu Čeferinu u kojem je navedeno da bi Bjelorusija, "kao glavni podupiratelj ruskog vodstva", trebala biti isključena iz svih međunarodnih nogometnih utakmica i turnira.

Za razliku od nekih drugih sportskih saveza, Uefa nije Bjelorusiji zabranila nastup zbog umiješanosti u rat na ukrajinskom tlu.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Brko
Brko
07:59 21.09.2022.

Stvarno ste bedasti s tim izbacivanjem, zašto su sportaši krivi za rat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije