Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKALI GA SATIMA

Putin će se naciji obratiti u srijedu ujutro: 'Ovo ukazuje na kaos'

Russian President Putin attends a meeting in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
20.09.2022.
u 18:40

Separatisti pozivaju na što brže održavanje referenduma u svjetlu protuofenzive Kijeva koji je oslobodio velik teritorij na jugu i sjeveroistoku zemlje.

Iako je najavljeno za utorak navečer obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina, odgođen je za srijedu.  Bivši savjetnik ruskog predsjednika Sergej Markov objavio je tu vijest na svojem službenom Telegram kanalu.

 

 

Potvrdu da je odgođeno obraćanje naciji  podržava i status koju je objavila na Telegramu urednica ruskog državnog medija RT Margarita Simonyan. Ona je, naime, napisala: "Idi spavati", prenosi Sky News.

Umirovljeni britanski general sir Richard Shirreff kazao je da odgoda sugerira "kaos" iza kulisa.

 "Vidjeli smo da je najavljeno da će biti u 8 sati po moskovskom vremenu. Upravo smo vidjeli tweet od RT-a da kaže da neće biti u 8 sati po moskovskom vremenu - i ionako, to je sada prošlo. Dakle, ovo mi govori da postoji određena količina kaosa", naveo je za britanske medije.

Ruski mediji pišu da je govor ruskog predsjednika odgođen za srijedu ujutro, te da će se održati u 8 sati ujutro po moskovskom vremenu (7 sati ujutro po hrvatskom).  Forbes Russia citira dva izvora iz Kremlja koji navode da će Putin održati govor kad "se probudi Daleki istok", prenosi The Guardian. U ovom trenutku nije poznato zašto je obraćanje javnosti odgođeno.

Photo: SPUTNIK/REUTERS
Foto: SPUTNIK/REUTERS

Najavljen referendum

Očekivalo se kako će tema njegova govora biti najavljeni referendumi o pridruživanju četiri okupirane ukrajinske regije Rusiji kasnije ovaj tjedan - Luhanska, Donjecka, Hersona i dijela  Zaporižje.

Podsjećamo,  proruski separatisti u utorak su najavili referendume o pridruživanju četiri okupirane ukrajinske regije Rusiji kasnije ovaj tjedan - Luhanska, Donjecka, Hersona i dijela  Zaporižje.  Separatisti pozivaju na što brže održavanje referenduma u svjetlu protuofenzive Kijeva koji je oslobodio velik teritorij na jugu i sjeveroistoku zemlje. 

Sjedinjene Države i Europska unija više su puta osudile ideju o održavanju referenduma, prozvavši ih „prijevarom“ i „nelegitimnima“.  Rusija je na sličan način 2014. anektirala ukrajinski poluotok Krim. Međunarodna zajednica nije nikad priznala tamošnji referendum, a teško da će i prihvatiti i rezultate glasanja planirane za ovaj tjedan.

VIDEO: Kako je izgledalo posljednjih 12 dana nakon smrti kraljice Elizabete II.?

Komentara 89

DU
Deleted user
19:13 20.09.2022.

Putler je prošlo svršeno vrijeme. Pitanje vremena. Rusija će to plaćati 100 godina i neće biti federacija nego će se raspasti, i to žestoko.

KO
koraknaprijed
20:41 20.09.2022.

Imali si i Srbi u Krajini slican referendum,svo ostalo je povijest ,netko kmeci a netko slavi.

PO
Polarus
19:05 20.09.2022.

potezi očajnika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije