Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni bonus

'Vratit ću 195.000 kuna kad dobijem odluku'

'12.04.2013., Zadar - Niskobudzetna aviokompanija Ryanair u zadarskoj zracnoj luci. Katica Pupic Bakrac, direktorica ZL Zadar. Dino Stanin/PIXSELL'
Dino Stanin/PIXSELL
17.09.2013.
u 08:45

Ministar Hajdaš Dončić zaprijetio joj je smjenom ako ne vrati novac, no direktorica kaže da je ministar odobrio nagradu

– Vratit ću bonus od 195.000 kuna kad Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture pošalje pisanu odluku o tome – kazala nam je direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić Bakrač koju je ministar Siniša Hajdaš Dončić prozvao zbog isplate bonusa i zaprijetio joj smjenom ako taj novac ne vrati. No direktorica zadarskog aerodroma kaže da joj je sporni bonus isplaćen sukladno financijskom izvještaju tvrtke za 2012. u kojem se navodi i nagrada za uspješno poslovanje, a taj izvještaj prihvatili su i Skupština ZL Zadar u kojoj je upravo Hajdaš Dončić te Nadzorni odbor tvrtke.

Katica Pupić Bakrač navodi da nikad nije dobila naputak ni preporuku o neisplati bonusa koji se isplaćuje sukladno Vladinoj odluci o plaćama i drugim primanjima direktora državnih poduzeća od 19. travnja 2012. Pomoćnik ministra ju je, kaže, zvao pet puta i tražio da vrati bonus, a ona mu je svaki put rekla da će ga vratiti kad dobije pisanu odluku. Ona navodi da je zadarski aerodrom lani imao prihod od 43,4 milijuna kuna, a da potpore od 5,7 milijuna kuna za proširenje putničke zgrade ne ulaze u te prihode kao ni 7,43 milijuna kuna koje je Hrvatska turistička zajednica uložila u oglašavanje Zadarske županije.

>> Šefovi državnih tvrtki dobili pola milijuna kuna bonusa

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije