Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novca nema

Vratili je na posao iako je pod istragom zbog krađe novca

Ivana Pavlović
Foto: Danijel Prerad
29.05.2019.
u 21:15

Sisačka policija je u travnju ove godine prijavila bivšu ravnateljicu Centra za rehabilitaciju Komarevo Ivanu Pavlović te djelatnicu istog centra Sanju Pavičić zbog sumnje u pronevjeru novca

Jednu Siščanku policija tereti da je uzela 126.049 kuna od osoba s posebnim potrebama, koje su bile smještene u Centru za rehabilitaciju u Komarevu pokraj Siska. Zbog toga je dobila i otkaz, no nedavnom presudom Općinskog suda u Sisku Centar je mora vratiti na svoje staro mjesto te isplatiti zaostatke plaća. Iako je u tijeku postupak kojeg Županijsko državno odvjetništvo vodi protiv dviju osoba, uključujući i spomenutu djelatnicu Centra.

Naime, sisačka policija je u travnju ove godine prijavila bivšu ravnateljicu Centra za rehabilitaciju Komarevo Ivanu Pavlović te djelatnicu istog centra Sanju Pavičić zbog sumnje u pronevjeru novca kojeg su korisnici tog doma, odrasle osobe s posebnim potrebama, dobivale kao džeparac. Bivšu ravnateljicu, nekoć gradsku vijećnicu SDP-a, policija tereti za pronevjeru 10.804 kune u kolovozu i rujnu 2015., a djelatnicu za pronevjeru ukupno 126.049 kuna od listopada 2015. do kolovoza 2018.

Manjak novca utvrđen je u kolovozu 2018., nakon čega je tadašnja ravnateljica dala otkaz, dok je Sanja Pavičić 23. kolovoza dobila izvanredni otkaz. Centar za Komarevo je, nakon utvrđenog manjka, podnio kaznenu prijavu protiv bivše ravnateljice, kao odgovorne osobe ustanove, dok protiv djelatnice to nisu učinili. Upravo zbog toga, sud je naložio i njen povratak na posao uvažavajući sljedeći argument iz tužbe “da je tužiteljica počinila to, za što ju se tereti u obrazloženju odluke otkaza ugovora o radu, tuženik bi pokrenuo kazneni postupak protiv nje, a što nije učinjeno.“

Zbog čega Centar za Komarevo nije podnio kaznenu prijavu iako su u obrazloženju otkaza djelatnici naveli da je “pregledom stanja sredstava za osobne potrebe korisnika centra utvrdio manjak sredstava od 105.590,95 kn, a za koji manjak je odgovorna tužiteljica, te da se sef u kojem se nalazi novac nalazi u radnoj prostoriji tužiteljice“, nažalost nismo saznali jer sadašnji ravnatelj Centra Ivor Borovnjak nije htio komentirati presudu, niti odgovoriti na naša pitanja, uz tek najavu žalbe na ovu presudu.

“S obzirom na to da je sudski spor u tijeku suzdržavamo se od ikakvih komentara” – stoji u odgovoru iz Centra za rehabilitaciju. No, Općinski sud u Sisku nije uvažio ni zahtjev Centra za rehabilitaciju za prekidom postupka do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka.

Komentara 14

ST
stefj
22:04 29.05.2019.

Ma, jednom kada postaneš uhljeb, nema šanse izgubiti posao, nešto odgovarati ili, ne daj bože, nešto i platiti. Uhljebistan bez premca... I onda se netko čudi što sposobni i poduzetni bježe iz Hrvatske...

GI
Gips
21:42 29.05.2019.

SDiPila je pare

BA
Barbasmora
22:18 29.05.2019.

Balkanska tradicija. Sad se javlja desnica i napada nepostojece komunjare a kad je obrnuta...ljevica napada desnicu ( sanader.....). Ipak samo smo balkanci....ali ako smo iskreni imamo i desnih domoljuba koji ne viruju da balkan uopce postoji...ali i to je samo dodaz da itekako postoji....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije