Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga strana priče

Oglasio se i vlasnik restorana u kojem su lignje platili 600 eura: Cijene su točne, ali...

Francisko Tajeda s društvom naručio lignje u Grčkoj i platio ih papreno
Foto: TripAdvisor
1/3
28.05.2019.
u 11:06

Vlasnik restorana Dimitris Kalamaras kaže kako je riječ o mjestu na jednoj od najpoznatijih plaža na svijetu te da su cijene prikladne onome što oni nude svojim gostima

Javnost je nedavno šokiralo iskustvo američkih turista koji su ljetovali na popularnom grčkom otoku Mikonosu.

Šest porcija lignji naplaćeno im je skoro 600 eura, a šest lokalnih lager pivi 150 eura. Tri salate Cezar platili su 60 eura, dvije boce vode 17,80 eura, a čašu soka od rajčice 18 eura. Kad se sve zbroji, ručak su platili preračunato u kune, gotovo 6200 kuna.

Nakon što je njihova priča odjeknula u medijima, oglasio se i vlasnik restorana Dimitris Kalamaras.

Daily Mail poslao mu je upit o cijenama, na što im je odgovorio kako im je žao zbog načina na koji se njihov gost izražavao, ali cijene su točne.

– Iako smatramo kako cijene odražavaju razinu naših napora, brige i kvalitete hrane koju serviramo na jednoj od najpoželjnijih plaža na svijetu, možemo suosjećati s nezadovoljnim gostom. No, reći da smo ''svjetska zamka'' nije u redu. Ne samo zato što su cijene istaknute na ploči pokraj ulaza kako bi svi mogli vidjeti koje su cijene prije nego što uđu u restoran, nego i zato što su jelovnici i katalozi ponuđeni svim gostima prije nego što naruče – stoji u izjavi vlasnika restorana.

Foto: TripAdvisor

– No, neki ne gledaju jelovnike nego naruče odmah. Ne zaustavljamo ih u tome. Koliko je vjerodostojna osoba koja kaže da je tražila cijenu pića/hrane, no da im je uskraćena ta informacija, a svejedno su naručili? – zapitao se on.

Kaže kako cijene svoje goste te da su ''čak osmislili posebne menije koji su nešto povoljniji i dopuštaju barem mali uvid u našu gastronomiju za one koji si ne mogu priuštiti to iskustvo''.

Zapitao se i zašto se u luksuznim hotelima sobe onda plaćaju od 200 do 500 eura za noć, a neki jaknu naplaćuju 50 eura, dok drugi traže tisuće.

– Jesmo li svi kriminalci, lopovi, loši ljudi? – pita se u svom priopćenju.

– Svi ste pozvani da dođete i kušate našu kuhinju, uživate u jedinstvenom pogledu koji oduzima dah, osjetite vibracije i uživate u našim pićima i jelima posluženima uvijek s osmijehom. Ali, molim vas, prvo provjerite cijene! Molim vas, dođite i budite suci. Ne dopustite da vas ljudi obmanjuju fotografijama računa koji su samo mali dio priče – zaključio je vlasnik skupog restorana.

Ključne riječi

Komentara 112

ZO
zoranos
12:31 28.05.2019.

Dimitris Kalamaras? Baš prigodno prezime za nekoga tko ima najskuplje lignje na svijetu ahahahaha!

CA
Cafa
16:35 28.05.2019.

Koliko vidim na recenzijama na Tripadvisoru, ovo je osmišljena operacija u kojoj ti pokušavaju izvući zadnji euro iz džepa. Na primjer, "nema" jeftinijeg jela koje naručiš ali ima skuplje, ili je akcija 17 eura cijeli ručak ali onda ti pivo naplati 14 eura. Ili besplatna čaša vina, naručiš drugu - 30 eura. Par puta su već mijenjali ime restorana. Konobari agresivni, jedan kaže da se vlasnik zna naljutiti i čak pljunuti gosta.

PR
PrimoracRi
12:40 28.05.2019.

Odere ih Kalamarko kao da su Spužva Bob. Trebali su prvo pročitati cjenik. Vlasnik je u osnovi u pravu. Ali da je previše yes . to je legalna pljačka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije