Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za Astralis

"Vidio sam da Goršić udara Marka. Jovković je letio posvuda..."

vladimir vogrinc
Foto: K. Štedul-Fabac/PIXSELL
1/3
21.02.2011.
u 11:03

Stajala sam kraj auta kojim su bježali. Suvozačeva vrata bila su otvorena pa kad su krenuli – zahvatila su i mene. Pala sam tik uz kotač, rekla je D. Lorković

Ušao sam u WC Astralisa i čuo nekog da govori da balavci neće tuda rigati. Zatim sam vidio kako Željko Goršić Marka Jovkovića udara u glavu. Nakon toga počela je masovna tučnjava, Marko je letio posvuda, a nakon što je pao na pod, dobio je i udarce nogama – dio je svjedočenja Darija Čohana na suđenju mladim HDZ-ovcima u slučaju Astralis.

Čohan je tako postao ključni svjedok optužbe, a taj status potvrdio je nakon što je jasno rekao da su Jovkovića tukla sva trojica okrivljenika – Željko Goršić, Danijel Trupković i Vladimir Vogrinc.

Njihovi branitelji Hrvoje Medarić, Tamara Mušnjak Špišić i Željko Štapek nizom pitanja pokušali su ga diskreditirati. Među podacima koje su od njega uspjeli dobiti su i da je tu večer imao 0,65 promila alkohola u krvi, a nakon serije unakrsnih pitanja Čohan nije mogao sa sigurnošću tvrditi je li Trupkopvić već na početku sukoba bio u zahodu ili je ušao naknadno. Svjedočila je i Danijela Lorković.

Pregazit će me!

– Stajala sam kraj auta kojim su okrivljenici pokušali pobjeći. Suvozačeva vrata bila su otvorena pa kad su krenuli – zahvatila su i mene i još nekoliko ljudi kraj mene. Pala sam na pod tik uz kotač. Kad sam ponovno začula jak zvuk motora mislila sam da će me pregaziti, no netko me je povukao s poda. Tada je došla policija – ispričala je D. Lorković.

Svjedočila su i Marin Rehorić, Robert Brozinić i Robert Bregar, trojica policajaca koji su te noći prvi stigli do Astralisa.

Upalili smo rotirke

–Prilazeći Žumberačkom iz pravca Ljubljanske ulice vidjeli smo srebrni auto koji naglo izlazi s parkirališta vozeći unazad. Zatim se vratio na parkiralište vozeći naprijed, pa ponovno oštro unazad. I vozačeva i suvozačeva vrata bila su otvorena, a vidio sam da je s desne strane kraj auta pala jedna djevojka, a lijevo od auta neki mladić. Odmah smo upalili rotirku i došli do Astralisa, zamolili vozača i suvozača da iziđu van, što su oni učinili bez opiranja. Utvrdili smo da su u auto bili Željko Goršić i Vladimir Vogrinc – ispričao je Marin Rehorić.

Na pitanje odvjetnika Štapeka sva trojica policajca su odgovorili da na parkiralištu tada nisu vidjeli Trupkovića. U spis je predano i Jovkovićevo otpusno pismo iz bolnice, po kojem je vidljivo da je već prije ovog slučaja imao traumu na nosu.

– Dokaz je to da oštećeni laže o ovom događaju – komentirao je taj dokument Danijel Trupković.

– Mislim da ćemo Jovkovića i njegovu djevojku tužiti zbog laganja na sudu – rekao je Željko Goršić.

Komentara 13

WO
Wolf34
11:45 21.02.2011.

Srećom da se postupak vodi u kalovačkoj županiji pa će dečki uskoro biti pušteni. Sudstvo ovdje nije podložno nažem županu, gradonačelniku i vukeliću. Samo dragi tužitelji, odvjetnici i pravnici tu večer u Astralisu pod gumama automobila je moglo biti vašee djete. Oslobodite ih ubrzo, možda opet nekoga pokušaju ubiti.

WO
Wolf34
11:52 21.02.2011.

I ja ne razumijem zašto ne pišu bivši vijećnik hdz Trupković. Član odbora ovog onog i svih funkcija koje mu je hdz priskrbio.

MA
medjimurac.at
11:43 21.02.2011.

\"Trojica mladih HDZ-ovaca\" ili zasto ne\" Trojica mladih Hrvata\" , \"Trojica mladih katolika\" bas je novinar pronasao da su HDZ-ovci , zanimljivo i to u naslov clanka ? Jel to neko placa za takove naslove u novinama , vec jevec je stvarno preglupo to citat - nisam clan nijedne stranke al morat cu se uclanit u taj zloglasni HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije