Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi svjetski rat

Velika Britanija odaje počast ratnicima koji su se vratili s teškim psihičkim poremećajima

rat deutche welle
Foto: Screenshot Deutche Welle
09.09.2014.
u 10:24

Počast se ne odaje samo milijunima poginulih, nego i onim vojnicima koji su se s bojišnice vratili s teškim psihičkim poremećajima

 Stotinu godina od početka Prvog svjetskog rata i Velika Britanija se prisjeća svojih žrtava. Počast se ne odaje samo milijunima poginulih, nego i onim vojnicima koji su se s bojišnice vratili s teškim psihičkim poremećajima.  

Bernard Brookes je bio jedan od njih. Traumatizirani veteran svoje je patnje na fronti i kasnije kod kuće detaljno opisao u svom dnevniku. Njegova kćerka potresne memoare nije htjela zadržati samo za sebe. Odlučila ih je podijeliti sa svima baš na stotu obljetnicu početka Prvog svjetskog rata rata.

>> Skrivene priče o Prvom svjetskom ratu postaju javne zahvaljujući arhivu u nastajanju

>> Je li Prvi svjetski rat bio tragično ili pozitivno zbivanje?

Komentara 2

MX
Mister X
18:44 09.09.2014.

Velika Britanija odaje počast ratnicima koji su se vratili s teškim psihičkim poremećajima čim su došli strganiji to su više počaščeniji bili koji debili !! Oni koji su došli normalni ti nisu normalni jel nisu ratovali strahote radili pa premarema tome su samo kao političati i vrh obične svinje koje ne zaslužuju pažnju počast ili da im se divi naprosto su krivi !!!

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:59 09.09.2014.

S Prvim svjetskim narodom je započeo cirkus na ovim prostorima. Umjesto Carevine i Kraljevine dobi li smo čobanske državice. Fala, Englezima. .(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije