Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zeleno svjetlo za rh

Vandoren: Građane treba informirati prije referenduma

paul vandoren (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
10.06.2011.
u 15:10

Šef delegacije EU uputio čestitke Vladi, predsjedniku, Saboru, pravosuđu, državnom odvjetništvi te agencijama s kojima su blisko surađivali ovih godina.

– Svjedočili smo intenzivnu procesu, Europska komisija bila je u svakodnevnom kontaktu s hrvatskom stranom i sad je jasno da se isplatilo – kazao je šef delegacije EU u Zagrebu Paul Vandoren, upućujući čestitke Vladi, predsjedniku, Saboru, pravosuđu, državnom odvjetništvu te agencijama s kojima su blisko surađivali ovih godina.

– Od zaključenja pregovora do potpisivanja ugovora prolazi do šest mjeseci, a za ratifikaciju će trebati godina i pol – ocrtao je nastavak pristupanja te dodao kako građani moraju biti informirani tako da bi na referendumu mogli donijeti odluku temeljenu na činjenicama.

– Bit ću toliko slobodan i reći da bi kampanju za izbore i kampanju za referendum trebalo odvojiti – odgovorio je Vandoren na novinarsko pitanje.

Europska komisija daje zeleno svjetlo za pristup Hrvatske EU, kazala je jutros europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding uoči sastanka Ministarskog vijeća EU, javlja austrijska agencija APA.

Reding je dodala i da je "jako sretna" što će Hrvatska dobiti zeleno svjetlo jer prije godinu dana ni sama nije vjerovala da će i posljednje prepreke biti uklonjene.

– No, Hrvatska je obavila svoje zadaće i zato se može potpuno mirno i reći da Hrvatskoj – rekla je Reding.

Komentara 27

DH
dhod
20:02 10.06.2011.

Koja nesretna EU. Španjolska, Portugal, Irska ili Grčka. Kad god je Hrvatska u povijesti ušla u bilo kakav savez nije dobro prošla. Uvijek smo bili tuđe sluge i sve što je vrijedilo uzeto nam je a nama su ostali otpadci. Tokom cijeđenja u pristupnim pregovorima EK nas je natjerala da se prilagodimo na način da nas mogu lakše opljačkati. Ne zanima njih boljitak hrvatskog naroda, niti napuštena Lika, niti opustošena Slavonija, niti raseljena Banija nego samo more, naše čiste vode (jer svoje su zagadili) i ptencijalo odlagalište otpada tamo negdje na periferiji EU. Bojim da nećemo smjeti naglas reći da smo Hrvati jer ćemo onda biti antieuropejci. Ako, ne daj Bože, izglasamo za ulazak u EU evropljani će moći odmah dolaziti i poslovati u Hrvatskoj a mi nećemo još godinama moći u EU imati ćemo ograničenja. Krv smo prolili za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku, a sad šutke na podal način to gubimo. Sve što vrijedi uzeti će evropski moćnici, a hrvatima će ostati krš koji nitko neće. Budimo sigurni da EU još nije završila sa svojim ucjenama već su nam dali da pomirišimo mrkvu a batina tek slijedi. Zato NE EU.

PA
Pajdo
20:27 10.06.2011.

Cestitam ovoj Zeni Kosorici na odlicnom ucinku iako SDPovci koce svim mogucim sredstvima da se to ne dogodi ali tu je i mogu si pojest jaja a i ove budale na forumu sto su izgubljene i neznaju sto pisu a i za Josipovica pregovori su poceli 2005 i zna se kome pripadaju Zasluge ako nezna nek poslusa Evropskog predstavnika da mu se mozak malo osvjezi jer pameti nema bravo Kosorica !!!!!!!!!!!!!!!

Avatar Tomcek 88
Tomcek 88
12:31 19.06.2011.

EU-NE !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije