Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI

VIDEO Jandroković: Dobili smo 15 od 20 županija

30.05.2021.
u 21:06

U nedjelju u 19 sati zatvorena su birališta na kojima su birači u drugom krugu lokalnih izbora birali 87 općinskih načelnika, 56 gradonačelnika, 14 župana i gradonačelnika Zagreba.

Središnjica Hrvatske demokratske stranke (HDZ) pratila je s velikim zanimanjem objavu rezultata drugog kruga lokalnih izbora diljem zemlje. Nakon objave rezultate javnosti se obratio predsjednik stranke Andrej Plenković. 

Tijek događaja:

22:01 Andrej Plenković ustvrdio je kako je HDZ najveći pobjednik lokalnih izbora. Više pročitajte OVDJE 

 

21:01  Javnosti se obratio Gordan Jandroković. 

19:42 - Javnosti se obratio Davor Božinović. 

- Ono što je očito Hrvatska demokratska zajednica pobjednica je ovih izbora. Vodimo svugdje tamo gdje smo i očekivali, čak i u nekim županijama gdje nam nisu davale ankete - kazao je i najavio kako će napraviti analizu rezultata u Splitu. 

- Nakon što je Vlada uložila toliko u Split, nakon što je Split doživio procvat pod HDZ-om nakon što birači glasovali na način da nisu kaznili antisemitizam, a to je nešto za što se svi moramo zapitati. Pobijedili smo u Osijeku. Imat ćemo jednako ili jednu županiju više nego prije četiri godine. Nakon 30 godina kad je HDZ dobio podršku hrvatskog naroda, to se događa i večeras - kazao je Davor Božinović navodeći kako je pobjeda 

Govoreći o izborima u Zagrebu, kazao je sljedeće: - Nakon što su dvadeset godina birali Milana Bandića, građani su se odlučili za drugu opciju. 

19:28 - Prve izlazne ankete komentirao je ministar Tomo Medved.

- Prema ovome što možemo vidjeti, HDZ je pobjednica ovih izbora. Na razini smo 2017. godine. Posebno nas raduje rezultati iz grada Osijeka. Po prvi puta HDZ pobjeđuje u gradu Osijeku. U prvom krugu dobili smo 208 čelnika jedinica lokalne samouprave. Raduje i što je izlaznost veća. Moramo naglasiti i veći broj nezavisnih lista. Nevjerojatna je spoznaja i da Domovinski pokret i SDP okreću prema referendum prema HDZ-u - kazao je. 

Rekao je i koju riječ o rezultatima iz Splita. 

-  Ono što je kod grada Splita, nažalost, specifično što nisu prepoznati određeni oblik antisemitizma i da nisu prepoznali odlični program Vice Mihanovića. Treba vidjeti kako će ta struktura voditi grad - kazao je ministar branitelja Tomo Medved za HRT. 

19:15 - Samo nekoliko minuta nakon objave prvih izlaznih anketa drugog kruga lokalnih izbora, u HDZ-ovu središnjicu stigao je premijer Andrej Plenković. On će izbornu noć provesti u društvu svojih bliskih stranačkih suradnika. U središnjici su tako između ostalim stigli predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman, predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislava Hermana i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba u prvom krugu lokalnih izbora Davor Filipović.

 

Komentara 13

Avatar Matija22
Matija22
20:17 30.05.2021.

zato su kaznili adzov lopovluk

BI
Borg i Hrvati
19:44 30.05.2021.

Plenki će opet proglasiti pobjedu na izborima. U to ne sumnjamo.

SV
sven222
20:25 30.05.2021.

Medvede ti nisi moj ministar i dok si ti na toj poziciji mene će biti sramota reći da sam bio branitelj...ti si izgubio kredibilitet i samo si za mene šatoraš..zanimljivo dva ministra iz bivšeg sistema govore o antisemitizmu.. govore to u vrijeme kad židovi ubijaju djecu u Gazi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije