Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.11.2014. u 12:00

Vladajuća politika nastoji pretvoriti građane u termite, koji će golemu maticu njezina ega nositi iz jednoga mandata u drugi

Naslovi s porukama iz Bruxellesa Milanovićevoj vladi koji variraju jedno značenje – najgori ste u Europi – poplavili su sve dnevne novine i internetske portale, a vijesti o toj hrvatskoj “tituli” poplavile su udarne, prve minute na svim radijskim i televizijskim postajama. Poplava je u cijeloj medijskoj, čitateljskoj i gledateljskoj Hrvatskoj, a potpredsjednik Vlade Branko Grčić, slikovito govoreći, tješi javnost ovako: poplava je samo u nižim područjima, nema je ni na Velebitu, ni na Dinari, ni na Biokovu, ni na Sljemenu. Na najcrnje vijesti iz Europske unije o procjeni pada BDP-a, o tome kako jesmo i kako ćemo ostati najgori, Grčić uzvraća da nema mjesta zabrinutosti pa nabraja podatke o rastu izvoza i druge povoljne pokazatelje s planina iznad elementarnih nepogoda koje haraju nizinama. Predstavnici vlasti, poput svojih ideoloških partizanskih prethodnika, uvijek se negdje kriju, uvijek su negdje po šumama i gorama, daleko od stvarnosti, ali uvijek s ambicijom da nad njom zadrže vlast. I uvijek u opreci s narodom. I nije Grčić jedini. Zoran Milanović uporno tvrdi da će građani, koji će po svoj prilici na referendumu spriječiti prodaju autocesta, sami plaćati tu svoju bedastoću.

Isti Milanović u televizijskom obraćanju javnosti moli branitelje koji prosvjeduju da idu kućama, ne sumnja u njihovu iskrenost, ali ih tako reći u istoj rečenici proglašava zlonamjernima jer za prosvjed nemaju nikakva razloga i odlučno odbija njihove zahtjeve za smjenu vrhuške u Ministarstvu branitelja. Ivo Josipović, da bi se dodvorio dijelu javnosti, posjećuje branitelje, a onda ih proglašava zavedenim budalama koje vode bogati obrtnici i politički manipulatori.

Dok nema gotovo nijednoga medija koji se nije narugao razlozima zbog kojih je uhićen Milan Bandić, dok 74 posto građana misli da je njegovo uhićenje političko, ministar pravosuđa Orsat Miljenić pretrže se danomice ponavljajući kako u nas nema ni političkih uhićenja ni montiranih procesa. Tako ova vlast manje-više sve što radi, radi loše, ali kad god se u javnosti pokažu posljedice takva rada, ona ih ili omalovažava, ili niječe, ili relativizira suprotstavljajući im svoje zasluge. Bila riječ o autocestama, o braniteljima, o spektakularnim uhićenjima... svako se malo pokaže da su vlast i građani na suprotnim stranama, ali su uvijek krivi građani. Više nema ama baš ničega zbog čega bi Milanović mogao dobiti većinske priznanje niti ima nečega što bi građane moglo ispuniti nekom nadom u sutra pa da mu daju većinsko povjerenje. Sadašnjost Hrvatske s ovom vlasti najgora je moguća, a budućnost je – još gora. Stoga je njezino dalje trajanje apsurdno i kontradiktorno pa su onda apsurdni i kontradiktorni i njezini postupci. Jedino je logično pitanje u tom trajanju – čemu to služe Milanović i Josipović kad ne služe ničemu osim propasti? I kao što se poput svojih ideoloških predaka partizana pred katastrofalnim stanjem stvarnosti kriju po šumama i gorama, još su nešto njihovo naslijedili – volju za moći, za vlašću u istoj toj stvarnosti, ogoljelu od svake druge svrhe osim hranjenja njihova ega.

Kad na poražavajuću vijest iz Bruxellesa Grčić uzvraća navodnim pozitivnim pokazateljima, onda on tako uzvraća samo zato da ti pokazatelji budu razlog njegova ostanka na mjestu na kojem jest. Krivotvorim stanje da bi se održao moj ego. To čine i svi drugi, s Milanovićem i Josipovićem na čelu. Nije važna Hrvatska, važan sam JA, a Hrvatska mi je samo sredstvo.

Ima jedna vrsta termita koji cijeli život stalno golemu maticu premještaju s mjesta na mjesto, dok ih ona pri tome masovno gnječi. U te termite vladajuća politika nastoji pretvoriti građane, koji će golemu maticu, to jest golemi ego Zorana Milanovića i Ive Josipovića nositi iz jednoga mandata u drugi dok će pod teretom i nasiljem toga ega masovno stradavati. Tako su svi jugoslavenski narodi i narodnosti nosili zločinca Tita.

>> 'EK je rekao da smo najgori? Nije, ali je netko to stavio u naslov i svi sad vrte'

Komentara 10

NA
najbolja99
12:01 07.11.2014.

ova vlada je najgora na svijetu...stoga Milanović i ekipa dajte više ostavke i maknite se

SE
sestrićna
16:47 07.11.2014.

plan 21 je uspio..cilj uništiti hrvatsku državu politički ekonomski i sve čime bi se hrvati mogli ponositi..od domovinskog rata brnitelja i svega što ima notu hrvatskoga..sad kad su nas bacili na koljena opet nas guraju u nekakve balkanske zajednice a jedva smo ušli u eu..

GB
goran.brodsky.3
14:23 07.11.2014.

Ljeva desnica i desna ljevica Milina je otvoriti VL(bilten hdz hercegovaca)četvrtkom.Na lijevoj strani službeni biograf nevena ciganovića a na desnoj reinkarnacija bivše komunjare(nešto poput tuđmana ili tomca)u mrzitelja svega,a najviše sebe(žene ostavljam po strani).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije