Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi

Uz modernizaciju županijske ceste gradi se i 300 m potpornih zidova

lančić (1)
Ljiljana Risek
01.04.2011.
u 13:16

Gradonačelnik Batinić: U ŽUC-u se izrađuju projekti za novu fazu radova, prema Vuglovcu, koja kreće sljedeće godine

LANČIĆ – Nakon dugih zimskih mjeseci u ivanečkom prigradskom naselju Lančić ponovno su zabrujali teški strojevi varaždinske Ceste i njena podizvođača Domagoj-investa. U punom jeku nastavljaju se lani započeti, opsežni infrastrukturni radovi na modernizaciji županijske ceste kroz naselje, na potezu od društvenog doma u Lančiću do skretanja za Knapić. Strm teren na tom pravcu otežava radove, pa se radi proširenja prometnice i učvršćivanja tla cijelom duljinom dionice moraju graditi potporni zidovi. Podiže se blizu 300 metara "škarpi".

- Gradnja potpornog zida bit će gotova za mjesec do mjesec i pol dana. Priroda radova je takva da na dan možemo položiti samo četiri metra zida – izjavila je voditeljica gradilišta dipl. ing. Marija Bahunek-Loborec.

- Nakon toga, slijede radovi na uređenju kolničke konstrukcije. Zamijenit će se svi nosivi slojevi ceste, odstraniti stari i položiti novi sloj asfalta. Nova, suvremena cesta kroz naselje bit će široka pet i pol metara, s nogostupom širine 1,20 metara – kazao je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Radovi u Lančiću kapitalno su gradsko ulaganje, a odvija se kroz tri faze. U ovogodišnjoj, drugoj etapi, vrijedni su više od 863.000 kuna. U omjeru 50:50, financiraju ih Grad Ivanec i Županijska uprava za ceste.

Budući da je, radi proširenja ceste, trebalo „ući“ u privatne posjede građana, njima su iz proračuna podmireni troškovi zemljišta koje su ustupili za cestu. Prethodno je Ivkom položio i novi vodovod vrijedan gotovo 218.000 kuna, a položene su i cijevi za kanalizacijsku mrežu u vrijednosti 60.000 kuna. Građane zanima kada će početi treća faza radova, od skretanja za Knapić do Vuglovca.

- Ove godine ŽUC izrađuje projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju županijske prometnice do Vuglovca. Ti radovi sigurno kreću sljedeće godine, a među ostalim, obuhvatit će i rekonstrukciju mosta na potoku Vuglovčak. Grad Ivanec će ŽUC-ovo ulaganje pratiti s 50 posto novca - poručio je gradonačelnik Batinić.

Početak asfaltiranja nerazvrstanih cesta

U Ivancu je sve spremno i za početak radova na asfaltiranju nerazvrstanih cesta. Temeljem natječaja, radovi su povjereni Cesti Varaždin. Vrijedni su 603.300 kuna, a asfaltirat će se dionice na području mjesnih odbora Bedenec, Lovrečan, Radovan, Ribić Breg, Ivanečka Željeznica, Škriljevec i Ivanec. Ukupno će se asfaltirati blizu 3.000 metara putova i odvojaka. Modernizacija nerazvrstanih cesta provodi se na temelju višegodišnjeg programa kojeg je, na osnovu prijedloga samih mjesnih odbora, donijelo Gradsko vijeće Ivanca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije