Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Namještaljke

USKOK podignuo optužnicu u slučaju "Offside"

saka
Goran Stanzl/PIXSELL
06.12.2010.
u 11:23

Kao organizatori u slučaju namještanja utakmica označeni su Vinko Šaka, Dino Lalič i Admir Suljić

Nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu USKOK je danas podigao optužnicu protiv 19 hrvatskih i dva slovenska državljanina u slučaju "Offside".

Kao organizatori u slučaju namještanja utakmica označeni su Vinko Šaka, Dino Lalič i Admir Suljić, koji se prema USKOK-ovoj optužnici terete da su od ožujka do svibnja 2010. godine, na području Hrvatske, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, organizirali više igrača, trenera i sportskih direktora nogometnih klubova Prve hrvatske nogometne lige, kojima su predavali ili obećavali predaju različitih novčanih iznosa radi namještanja rezultata i tijeka nogometnih utakmica. Potom su, sukladno prethodnim dogovorima, Šaka, Lalič i Suljić u raznim kladionicama uplaćivali znatne novčane iznose.

Službenici kladionica zaprimali su uplate ne znajući da su uplatitelji unaprijed dogovorili kretanje rezultata, odnosno krajnji rezultat utakmica te su im isplaćivali tako ostvarene dobitke. U optužnici je protiv spomenute trojke predloženo produljenje istražnog zatvora.

Zbog počinjenja kaznenog djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela i više kaznenih djela davanja i primanja mita te prijevara i protuzakonitog posredovanja optužen je i veći broj nogometaša među kojima su i Mario Čižmek, Dario Šušak, Jasmin Agić...

Komentara 2

GU
Gustavo
14:19 06.12.2010.

Sitne ribe, treba ih podrvći teškom mučenju puštanjem ozbiljne muzike da odaju vrh piramide.

OB
-obrisani-
16:16 06.12.2010.

A maminjo...? Ništa, a? Nema se kao pojma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije