Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SITUACIJA POD KONTROLOM'

Ukrajina reagirala na povlačenje ruske vojske: S partnerima smo spriječili eskalaciju sukoba

Ukrainian army holds drills in the Chernihiv region
Foto: UKRAINIAN ARMED FORCES
1/2
15.02.2022.
u 11:40

Nakon višetjednih napetosti, Rusija je u utorak objavila da je počela povlačiti u vojarne dio vojnika raspoređenih u blizini ukrajinske granice

Ukrajina i Zapad uspjeli su spriječiti  eskalaciju sukoba, rekao je u utorak šef ukrajinske diplomacije Dmitro Kuleba, nedugo nakon vijesti da su se ruske snage raspoređene u blizini ukrajinskog teritorija počele povlačiti.

"Zajedno s našim partnerima, uspjeli smo spriječiti bilo kakvu eskalaciju s ruske strane", rekao je ministar. 

No ipak smatra da je još prerano za konstataciju da su zaista smanjene napetosti u toj krizi koja potresa Europu od kraja 2021. godine. 

"Situacija je i dalje napeta, ali je pod kontrolom", rekao je Kuleba, dan nakon što je Kijev posjetio njemački kancelar Olaf Scholz kojeg se u utorak očekuje u Moskvi.

"Rusija cijelo vrijeme daje razne vrste izjava, pa zato imamo pravilo: povjerovat ćemo u deeskalaciju kada budemo vidjeli povlačenje" postrojbi, rekao je. 

Nakon višetjednih napetosti, Rusija je u utorak objavila da je počela povlačiti u vojarne dio vojnika raspoređenih u blizini ukrajinske granice.

Zapad strahuje da prijeti ruska invazija na Ukrajinu. Rusija tvrdi da nema namjeru napasti, ali traži sigurnosna jamstva uključujući obećanje da Ukrajina nikada neće ući u NATO.

Zapad je to odbio, ali je predložio pregovore o drugim pitanjima kao što su kontrola naoružanja i sigurnost. 

>> VIDEO Oštra poruka Ukrajincima: 'Ako počnu otvoreno ubijati ruske građane bilo gdje, mi ćemo odgovoriti'

Komentara 28

PV
prcko.vitamincic
12:49 15.02.2022.

Eto situacija je pod kontrolom, dakle, cijene plina i struje i hrane i benzina idu znanto dole, zar ne?

TR
Tram12
13:01 15.02.2022.

Ajde priznajemo i vi i svi ste pobijedili, bitno da nije bilo rata.

GA
galico
11:53 15.02.2022.

Haha...i još spriječili deeskalaciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije