Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
progovorio o agoniji kroz koju prolaze

Ujak nestale Danke: 'Njena majka možda djeluje hladno, ali grize se iznutra'

Danka
MUP Srbije
31.03.2024.
u 20:14

"Snimak je jako mutan, pa ne mogu sa sigurnošću reći da je to Danka. Čekamo neku službenu potvrdu. Po hodu i kosi djevojke čini mi se da bi to mogla biti ona, ali ništa nije sigurno."

Potraga za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić ulazi u šesti dan. Danka je nestala u utorak, 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora u Srbiji. Najnovija informacija koju srpska policija obrađuje je snimka koja pokazuje da bi Danka mogla biti u Beču. S obzirom na snimku austrijska i srpska policija uspostavile su suradnju u potrazi. Interpol je ovog popodneva objavio međunarodnu potjeru za nestalom Dankom. Njena majka Ivana Ilić, u policiji je do sad bila pet puta, a otac Miloš Ilić jučer je saslušan u policiji. 

Danas se srpskim medijima obratio i brat majke nestale djevojčice Stefan Dragomirović koji je progovorio o agoniji kroz koju prolaze. Ujak Danke Ilić je na početku svoje priče ukazao da njegova sestra, Ivana, od nestanka djevojčice provodi sate i sate u policijskoj stanici kako bi pomogla policiji u istrazi.

"Sate provodi u policijskoj postaji, od jutra do mraka, u nadi da će se sjetiti nekog detalja koji može pomoći policiji. Tu je nitko ne drži, moja sestra surađuje s policijom u istrazi i želi da joj što prije pronađu dijete. Svi krive moju sestru, ali nitko ne zna kako je. Možda djeluje hladno, ali grize se iznutra. Nema Danke, njene kćeri. Zamislite samo kako je njoj, a da ne govorim da je i trudna uz sve te muke i ne smije se naprezati" kaže ujak za Blic

VIDEO: Treći dan potrage za nestalom djevojčicom Dankom, policija kopa teren, stigao i bager

Ujak nestale Danke prokomentirao je snimku koja je dospjela u javnost na kojoj se vidi curica nalik Danki u pratnji dvije rumunjske državljanke u Beču. "Snimak je jako mutan, pa ne mogu sa sigurnošću reći da je to Danka. Čekamo neku službenu potvrdu. Po hodu i kosi djevojke čini mi se da bi to mogla biti ona, ali ništa nije sigurno. Kako znaju da su te žene iz Rumunjske, tko je snimio taj video? Puno toga se tu ne poklapa. Ali najviše na svijetu bismo htjeli da se ona vrati kući " objašnjava ujak i dodaje kako Danka nije kao druga djeca koja često traže i plaču za majkom.

"Ako je Danka u toj snimci, čini mi se da nije uplašena. Kad su kod kuće, Danka ima svoje igračke i igra se sama. On nije kao druga djeca, koja često traže svoju majku. Ode do moje sestre kad joj nešto treba, vode ili hrane - zaključuje s tugom u glasu, piše Blic.

FOTO Ovo je područje gdje je nestala Danka (2): U potragu uključeni i specijalni timovi

Danka
1/14

Komentara 4

V0
Vlaskoulicanec4.0
22:34 31.03.2024.

Dokle više?

XY
XYZ52
21:35 31.03.2024.

Sve se cini tako jednostavno a od ovga slucaja srpska policija je napravila tesku nauku. Majka Danke ne govori istinu. Dosla je sa djecom u zabaceni kraj da nema svjedoka. Sigurno postoje tragovi dvije vrste automobilskih guma u blizini koji su svjeziiji nego drugi i jedno auto pripada Rumunjkama ili njihovih pomagacima, kojima je Danka predana. Ako se s telfona potvrdi da je govorila Rumunjski, dogadjaji postaju kristalno jasni.

XY
XYZ52
20:47 31.03.2024.

Srpska policija baulja naokolo kao grupa sljepaca. Po mojoj procjeni, dijete snimljeno na video u Becu je Danka, vjerojatnost najmanje 90%. Sto iznenaxduje, jest da covjek kada je vidio da se dijete otima dvjemai zenama, govorili su Rumunjski, nije pristupio i zadrzao ih te odmah nazvao policiju. Po mojoj procjeni, majka ovog djeteta je rekla ovim Rumunjkama da odvedu Danku jer je ona postala "visak", buduci da je trece dijete bilo na putu. Rijesenje ovog kriminalnog cina je majka Danke i njen telefon, s kojeg su izbrisani neki razgovori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije