Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URUŠIO SE DIO ZGRADE

FOTO Požar u tvornici u Berlinu: Stvorili se otrovni oblaci dima, građanima stigle poruke upozorenja

Fire in metal technology company in Berlin-Lichterfelde
Foto: Michael Bahlo/DPA
1/9
03.05.2024.
u 17:25

Požar je zahvatio i uskladišteni bakreni cijanid i sumpornu kiselinu, pa je dim koji se nadvio nad tvornicom vrlo štetan za građane koji se nalaze na tom području

Jutros je u Berlinu oko 10.30 sati izbio požar u tvrtki za metalnu tehnologiju, zbog čega su izdana upozorenja građanima zbog potencijalne opasnosti. Zasad ozlijeđeni nisu zabilježeni, no vatrogasci se i dalje bore s vatrenom stihijom koja je nastala. 

Požar je prvo zahvatio prostoriju na prvom katu tvornice, nakon čega se proširio na ostala četiri kata i zbog čega se već urušio dio cijele zgrade. Požar je zahvatio i uskladišteni bakreni cijanid i sumpornu kiselinu, pa je dim koji se nadvio nad tvornicom vrlo štetan za građane koji se nalaze na tom području.

Fire in metal technology company in Berlin-Lichterfelde
1/9

- Vatru možemo gasiti samo izvana jer unutra ne smijemo ući - objasnili su vatrogasci, prenosi Berliner Morgenpost. Prepostavlja se kako će gašenje trajati do večeri.

- Daleko smo od toga da požar stavimo pod kontrolu - dodali su vatrogasci. Ulica u kojoj je izbio požar zatvorena je za oba smjera, a susjedne trgovine su zatvorene. Aplikacije za upozorenje građanima su slale obavijesti jer je požar stvorio otrovne oblake dima. Prema službama, postoji ''ekstremna opasnost'' te se građane upozorilo da izbjegavaju to područje, a da prozore i vrata drže zatvorenima te da ne pale klimatizaciju i ventilaciju. 

POVEZANI ČLANCI:

- Međutim, otrovne tvari šire se samo u neposrednoj blizini, odnosno u ograđenom opasnom području - poručio je glasnogovornik vatrogasaca, tako da građani ne bi smjeli osjetiti veće posljedice. 

VIDEO Požar u tvornici u Berlinu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije