Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APEL ZL RIJEKA

Na Kvarneru zgroženi novim cijenama prijevoza: 'Nešto što smo prije plaćali 15 eura sada je čak 360'

Omišalj: Zrakoplov Germanwingsa u zra?noj luci Rijeka na Krku
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
03.05.2024.
u 23:50

Za primjer su naveli ulazak autobusa koji prevozi putnike iz Zračne luke do odredišta i obrnuto koji je prije koštao 15 eura, dok je od travnja poskupio na nevjerojatnih 360 eura

Zračna luka Rijeka povećala je cijene za taksiste i prijevoznike za ovu godinu, u nekim slučajevima i za više od tisuću posto, upozorili su danas predstavnici Obrtničke komore, Turističke zajednice i Udruge hrvatskih putničkih agencija. Najave o povećanjima od Uprave nije bilo, nadodali su, tražeći da se cijene vrate na prošlogodišnje. 

- Moramo biti svjesni da su turističke agencije, kao i prijevoznici, već odavno svojim klijentima poslali cjenike svojih usluga za ovogodišnju turističku sezonu, a ovakav novi cjenik koji je iz Zračne luke poslan tek u travnju, ugrožava poslovanje ne samo njih kao operatera, već i cjelokupne destinacije, kao i same Zračne luke - poručio je Emil Priskić, predsjednik županijske Obrtničke komore, prenosi Novi list. 

Za primjer su naveli ulazak autobusa koji prevozi putnike iz Zračne luke do odredišta i obrnuto koji je prije koštao 15 eura, dok je od travnja poskupio na nevjerojatnih 360 eura. Kao protuprimjer navedena je Zračna luka Zadar gdje autobus može ući na parkiralište, iskrcati putnike u 15 minuta, za što ne treba ništa platiti. 

Uz to, sezonska dozvola za autotaksi po novom cjeniku iznosi 1.800 eura, dok je lani koštala 825 eura. Uz to, shuttle i povremeni prijevoz godišnju je pretplatu plaćao 825 eura, dok ove godine iznosi čak 2.900 eura za sva vozila. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Znate li zašto se brodogradilište Treći maj tako zove? Imali su dobar razlog za promjenu imena

Omišalj: Zrakoplov Germanwingsa u zra?noj luci Rijeka na Krku
1/23

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije