Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO U ZAGREBU

'Ana je shvatila da je čovjek problematičan i ostavila ga. On se s time teško mirio...'

Ana Kurtanjek
Foto: Facebook
1/9
30.11.2017.
u 19:15

Ana je trebala ući u automobil i odvesti se kući, ali presreo ju je Dubravko Sikermeštar, bivši policajac, koji je bez posla u policiji ostao zbog optužbi da je odavao informacije iz policijskih istraga

Iako joj je odjeća već dobrano bila natopljena krvlju, Ana Kurtanjek (30) još je bila živa kada ju je, nekoliko minuta nakon što joj je bivši partner Dubravko Sikermeštar (36) ispalio četiri hica u tijelo, ugledao njezin poznanik. Ležala je na betonu između dvaju parkiranih automobila u podzemnoj garaži u Gradišćanskoj ulici na zagrebačkom Črnomercu i usporeno je disala.

Nisu se čuli zvukovi

Dogodilo se to u srijedu u 20.15, a Ana Kurtanjek petnaestak minuta prije završila je s treningom u fitness klubu Play, gdje je bila trenerica. Istuširala se i spustila u garažu ispod teretane. Trebala je ući u automobil i odvesti se kući, ali presreo ju je Dubravko Sikermeštar, bivši policajac, koji je bez posla u policiji ostao zbog optužbi da je odavao informacije iz policijskih istraga. Što se dogodilo prije nego što joj je iz pištolja koji je ilegalno posjedovao, što je potvrdila i zagrebačka policija, u tijelo iz neposredne blizine ispalio četiri hica, vjerojatno će zauvijek ostati pitanje bez odgovora jer nikoga drugog osim njih u garaži nije bilo.

Ana Kurtanjek
1/19

Prema pričama onih koji su tada bili u teretani, iz garaže se nisu čuli nikakvi zvukovi, a slučajnost je da ju je dvije-tri minute nakon što je Sikermeštar u nju pucao, našao jedan od polaznika teretane koji je u isto vrijeme kad i Ana završio s treningom. Istodobno dok se Anin poznanik hvatao za mobitel kako bi nazvao hitnu, tristotinjak metara dalje niz ulicu čuo se glasan prasak. Malo kasnije, policijski će očevid utvrditi da se prasak začuo u trenutku kada je Sikermeštar iz istog pištolja kojim je ubio bivšu djevojku, hicem u glavu presudio i sebi. Učinio je to na ulici, pokraj svog automobila koji je parkirao u Prilazu Baruna Filipovića. Za razliku od pucnjeva u garaži koje nitko nije čuo, ovaj na ulici zabrinuo je obližnje stanare pa su zvali policiju. Policija je stigla malo poslije hitne, no Ana Kurtanjek izdahnula je prije nego što su liječnici išta mogli napraviti.

“Ovo je jedan od najtužnijih dana u životima OrlandoFit Croatia tima. Našu obitelj i ovaj čudni zemaljski svijet napustila je Ana Kurtanjek. Uspomenu na njen osmjeh, energiju, njenu jednostavnost nosit ćemo zauvijek u našim srcima. Počivala u miru, draga naša”, riječi su kojima su se njezini kolege iz jedne od brojnih teretana i fitness centara u kojima je radila oprostili od Ane Kurtanjek. Što je Sikermeštra natjeralo da ugasi život bivše reprezentativke u sinkroniziranom plivanju koja je bila i sutkinja u tom sportu, tema je o kojoj su polaznici kluba Play ispod kojeg se ubojstvo dogodilo cijeli četvrtak raspravljali.

– Taj bivši policajac i ona bili su kratko u vezi, a prekinuli su jer on nije bio normalan kad bi se napio. Ana je shvatila da je čovjek problematičan i ostavila ga, a on se s time teško mirio. Nakon što je osuđen na rad za opće dobro, odrađivao je to tu u blizini samo kako bi bio bliže njoj iako su oni bili gotova priča. Pričalo se da joj je znao prijetiti i smrću, a govorio je i da će ubiti njezina sadašnjeg dečka – među sobom su pričali nagađajući da bi jedan od motiva ubojstva i samoubojstva mogla biti ljubomora.

Pravomoćno osuđen

Je li tome tako, tajna je koju je Sikermeštar odnio sa sobom u grob, a je li nešto o svojoj opsjednutosti Anom govorio bliskim osobama, nije bilo moguće doznati jer njegova obitelj nije bila raspoložena za razgovor s novinarima. Sikermeštar je u lipnju na zagrebačkom Županijskom sudu pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, što mu je zamijenjeno radom za opće dobro. Teretili su ga za trgovanje utjecajem, primanje mita i zloporabu položaja, a osuđen je nakon što je priznao djelo te se nagodio s tužiteljstvom. Ostao je bez posla u policiji, a oduzeti su mu i službeni pištolj i značka. No to ga očito nije spriječilo da negdje nabavi novo oružje kojim je ubio bivšu djevojku i sebe. Sikermeštar i još jedan policajac optuženi su da su od Stjepana Ivića tražili 5000 eura kako bi opstruirali istragu pokrenutu protiv Ivića. Ivić je i sam ubijen u svibnju pred svojim klubom u Španskom. Nadalje, Sikermeštra su teretili i da je drugim zainteresiranim stranama vadio podatke iz policijskih evidencija i istraga, a to je radio za usluge i novac. Što se tiče Ane Kurtanjek, i ona se 2013. pojavila na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje je svjedočila u postupku koji je vođen protiv njezina bivšeg dečka Ivana Boršića, osuđenog zbog krvave pljačke Fine te pokušaja ubojstva Ante Rose.

Komentara 55

DR
Draš
19:57 30.11.2017.

Tko se normalan petlja sa policajcima,50% ubojstava u RH počine sadašnji ili bivši njihovi djelatnici,to bi valjda svima trebao biti dovoljan razlog.I sam sam površno poznavao jednog inspektora ali nakon što je u jednoj prilici izvadio pištolj i počeo prijetitiiti zbog nekog nebitnog nesporazuma u prometu ,zaobilazim ga u širokom luku a kao klinac sam vidio svojim očima kada su dvojica plavaca pretukla dečka bez ikakvog povoda iz čiste zabave.

Avatar komentatorx
komentatorx
20:29 30.11.2017.

Žene poput ove često biraju krimose pa tako im se i vrati.

DU
Deleted user
08:11 01.12.2017.

naravno da nije izlazila s deckima koji rade deset sati dnevno posten posao pa nemaju vremena za pederske teretane, to je razumljivo - takve zene je uvijek privlacilo sve sto naizgled sjaji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije