Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demografski problemi

U vukovarske osnovne škole upisano 72 prvašića manje

72 prvašića manje upisana u vukovarske osnovne škole
03.09.2018.
u 15:01

Nadamo se kako ćemo uskoro okrenuti te trendove i krenuti na bolje, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Demografski problemi, potaknuti prije svega iseljavanjem, najbolje se pokazuju pri upisima u škole. Tako je u školsku godinu 2018/2019 u sedam osnovnih škola na području Vukovara u prve razrede upisano ukupno 195 prvašića. Prema podacima od prošle godine to je za čak 72 prvašića manje kada je u vukovarske osnovne škole bilo upisano 267 prvašića.

- Bilježimo dosta manji broj upisanih prvašića dok je ukupan broj učenika upisanih u osnovne škole za devet manji u odnosu na prošlu školsku godinu. Nadamo se kako ćemo uskoro okrenuti te trendove i krenuti na bolje, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je povodom prvoga dana školske godine posjetio OŠ Siniše Glavaševića.

Podsjetio je i kako Grad Vukovar izdvaja značajna sredstva kako bi u što većoj mjeri olakšali roditeljima polazak njihove djece u školu.

- Već petu godinu za redom Grad Vukovar nastavlja dobru praksu osiguravanja besplatnih udžbenika za sve vukovarske osnovnoškolce. I ove godine učenici će dobiti komplete bilježnica kao i preobuku za nastavu. Za nabavu 1494 nova udžbenika Grad je u proračunu osigurao 300.000 kuna. Naše osnovnoškolce od prvoga će dana škole na klupama čekati besplatni udžbenici i komplet bilježnica. Gradska tvrtka Vodovod grada Vukovara financira 1901 komplet bilježnica za čega ove godine izdvaja 200.000 kuna. Bilježnice su i ove godine ukrašene slikama motiva grada Vukovara te prigodnim tekstovima. Ovime od malih nogu kod naših najmlađih sugrađana nastojimo razvijati i njegovati ljubav prema našem gradu. I ove godine za preobuku svih učenika osnovnih škola Grad Vukovar osigurao je 200.000 kuna. Za učenike od 1. do 4. razreda osigurano je 941 par cvički, a za učenike od 5. do 8. razreda osigurano je 955 pari startasica što je ukupno 1896 pari preobuke, rekao je Penava.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:42 03.09.2018.

Ali se obnavlja vodotoranj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije