Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
išla kući

Vozač (81) prebrzo vozio i jugom usmrtio djevojčicu

Kod Slavonskog Broda stradala djevojčica (6)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
03.07.2014.
u 20:34

Djevojčicu je čuvala baka, a u trenutku nesreće vodila ju je roditeljima

Šestogodišnja djevojčica poginula je u stravičnoj nesreći koja se danas u 12.40 sati dogodila u Požeškoj ulici između Slavonskog Broda i Gromačnika. Na nju je zbog neprilagođene brzine naletio jugo kojim je upravljao 81-godišnjak. Očevici kažu da je nakon što je udario i usmrtio djevojčicu vozač vozio još 70-ak metara prije nego što se uspio zaustaviti.

Začuo se udarac

O tragediji koja se dogodila svjedočile su i djevojčičine kroksice koje su ostale ležati na cesti, dok su očevici šokirano prepričavali ono što su vidjeli.
– Sjedio sam u blizini, ispod drveta i odjednom začuo udarac. Kada sam se okrenuo, ugledao sam dijete kako leži na cesti i u daljini jedan automobil kako staje – ispričao je jedan susjed.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Kako neslužbeno doznajemo, djevojčicu je baka s još jednim unučetom pješice vodila prema roditeljskoj kući, udaljenoj svega 70-ak metara od njezine kuće, ali s druge strane ceste. Djevojčičin otac bio je na poslu, a majka se spremala za posao, tako da je djevojčicu čuvala baka. Nažalost, neoprezan prelazak kolnika pokazao se kobnim. Ostalo je nejasno kako se djevojčica našla na cesti dok su baka i njezin bratić stajali s druge strane kolnika. Istragom će se utvrditi je li se otrgnula baki iz ruke, je li je ona pustila da sama pretrči cestu ili je u pitanju neki treći razlog. Neki susjedi kažu da se na tom dijelu ceste i inače jako brzo vozi te kako su već nebrojeno puta upozoravali policiju da postavi prometne znakove ili radare kako bi se smanjila brzina.

– Kada izađu iz obližnjeg zavoja, vozači ispred sebe vide ravnu cestu i toliko ubrzaju vozila da je prava sreća što nema i više nesreća. Najgori su motociklisti, koji se znaju po cijeli kilometar voziti na stražnjem kotaču – negodovali su susjedi.

Kazneno prijavljen

Davor Smoljan iz tužiteljstva kazao je da će se sve okolnosti nesreće utvrditi očevidom, koji je potrajao nekoliko sati. Vozač juga kazneno je prijavljen zbog izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom.

>> Dječaka (4) pregazio kombi dok se vraćao s očeva pogreba

Komentara 26

KA
kafka
16:11 03.07.2014.

Jako žalosno. Tragično! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Koliko vidim uopće nemaju nogostupa u ulici.?!! Zašto? Izbori dolaze i prolaze, političari se smjenjuju a nitko dada barem obeća narodu sigurnost djece i starijih izgradnjom nogostupa. Seoski novac neki troše na nogometne klubove, stadione, na šminkanje sela i uređenje općine. Zašto narod nije tražio izgradnju nogostupa?

DU
Deleted user
15:25 03.07.2014.

Nogostupi su skupi, a ljudski život u hrvatskoj nije. Jadno dijete.

Avatar stominac
stominac
00:40 04.07.2014.

Ma treba te župane i načelnike općina pozatvarati, kako je to selo bez nogostupa pa to je strava to je svjesno ići u smrt svaki dan pa što je tu vozač kriv dijete izleti iza živice i i što uraditi tu više nema pomoći, jedino jad i jad i bol neizdrživa zbog gramizivosti župana i načelnika općina! jadno dijete, sućut svima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije