Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na život i smrt

U Kini je poslije 50 godina pogubljen jedan Europljanina

Akmal Shaikh 07
AFP
28.12.2009.
u 14:18

Akmal Shaikh želio je u Aziji uspjeti kao pop-zvijezda, ali su mu u rujnu 2007. na aerodromu u glavnom gradu kineske ujgurske pokrajine Xinjianga otkrili heroin.

Britanac pakistanskoga podrijetla Akmal Shaikh (54) pogubljen je danas u 10.30 sati po lokalnom vremenu, objavio je britanski Foreign Office. Želio je karijeru pop-zvijezde u Aziji, a 12. rujna 2007. uhićen je poslije leta iz Dušanbea u Tadžikistanu u Ürümqi, glavni grad Xinjianga, ujgurske pokrajine na sjeverozapadu Kine, kad su mu pronašli četiri kilograma heroina. On je tvrdio da o tome ništa ne zna. “Iz humanitarnih razloga” - kako Kinezi tumače svoje običaje - o pogubljenju mu dosad nisu ništa rekli.

Jučer su ga posjetila nećaci Soohail i Nasi Shaikh u namjeri da pokušaju posljednje uz pomoć britanskih diplomata i međunarodnih nevladinih udruga.  Obitelj je tražila milost zbog njegova mentalnog zdravlja. 

Akmal je bolovao od bipolarnoga poremećaja, mentalne tegobe koja se izražava u naglim promjenama raspoloženja.

To je prvo pogubljenje jednoga Europljanina u Kini poslije 50 godina.

Komentara 8

JA
jankoprekobrda
15:12 28.12.2009.

Prvo on nije Evropljanin ako je Pakistanac, koji se koristio Britanskim pasosem. Drugo zasto cijeli svijet ne kopira ovu Kinesku metodu borbe protiv Droge??? I da kazem odgovor odmah jer svi zaradjuju (od bankara koji peru novac, farmaceutske industrije, medicinaraa i na kraju politicara i policije) na smrti onih koji koriste droge, i profit je razlog.

RO
robyt
01:34 29.12.2009.

pa ako je ovo evropljanin što smo mi

OB
-obrisani-
15:11 28.12.2009.

ubiti,ne pomilovati.....neka glasi odluka suda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije