Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrat

"U Đakovu su odbili Vladu! Nisu htjeli biti centar konjogojstva"

'Poslovni_Lipik-09.08..2010. Lipicanci na ergeli lipik Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL'
'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
09.08.2010.
u 21:18

To tvrdi K. Kuterovac, tada tajnik u Ministarstvu poljoprivrede. U đakovačkoj ergeli čuli su za ideju, ali ne znaju tko je bio protiv

Otkako je 23. srpnja Vlada obznanila Prijedlog reorganizacije agencija, zavoda i fondova kojim se predlaže pripajanje Državne ergele Đakovo Hrvatskom centru za konjogojstvo sa sjedištem u Lipiku, đakovački je kraj na nogama, no čini se da građani ne znaju sve bitne podatke.

Poštovali smo tradiciju...

– Ovdje se radi o zatiranju svetinje Slavonije i Hrvatske, o tradiciji dugoj 500 godina i ako Vlada ustraje u svojoj odluci, idemo na blokadu prometnica. Tražimo također da se sjedište HCK iz Lipika preseli u Đakovo – izjavio je i za Večernji list gradonačelnik Đakova Zoran Vinković. O preseljenju sjedišta HCK gradonačelnik Vinković govorio je i proteklih dana na prosvjedima, ali tada nije spominjao kako je to prije dvije godine, kada je Hrvatski centar za konjogojstvo osnivan, bio i prijedlog tadašnje Vlade.

– Baš poštujući tradiciju đakovačke ergele, u prvom nacrtu uredbe o osnivanju HCK predlagalo se da sjedište HCK bude u tom gradu, ali su neki krugovi iz Đakova bili protiv – kazao nam je Krešimir Kuterovac, u to vrijeme državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ne želeći spominjati imena.

Neće ih odvesti

– Ja sam i 2008. godine mislio kako sjedište HCK treba biti ovdje – komentirao je kratko Z. Vinković ne želeći imenovati one koji nisu mislili tako. Da je Vlada još prije dvije godine predlagala Đakovo za sjedište HCK potvrdio je i ravnatelj đakovačke ergele Pavo Sabolski. – Čuo sam za tu ideju, kao i to da su neki protiv, ali ne znam tko – kratko je kazao Sabolski. Dodao je da je Vlada uvijek pomagala tu ustanovu te da ne vjeruje kako će konji biti odvedeni iz Đakova.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
22:19 09.08.2010.

A tko je u to doba vladau u Djakovu?! Zanimljivo mi je izjava Vinkovica na ovaj obrat.Kako to da je zaboravio te cinjenice iznijeti u javnost prije dva dana???Lopina i lazov!

BA
baća45
23:33 09.08.2010.

Ma najvjerojatnije nitko nije bio protiv, i najvjerojatnije je to bila samo ideja koju su politički poltroni preokrenuli u korist ergele Lipik i tamo napravili Hrvatski centar za konjogojstvo i u njemu zaposlili \'\'svoje ljude\'\'. Ne branim Vinkovića, ali zarr prihvatanje i ustroj Hrvatskog centra za konjogojstvo u Đakovu nije trebao biti posao i primarni interes ravnatelja đakovačke ergele Pave Sabolskog ili je njemu jedino bitno da prima plaću.

VD
vjer.domo
08:24 10.08.2010.

Vito, jedino tko ovdje jaše je tvoja komunistička zadojenost, a koja jaše glupost. to nije ništa novo za sdp-ovce, pa normalno je da postoje zapisnici, samo što si ti sitna ribica da bi se netko pokrenuo zbog tvoje zapjenjenosti:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije