Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazložili žalbe za aferu Ina-MOL

Sanader: Sutkinja tražila susret nasamo

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
06.07.2021.
u 20:52

Obje obrane isticale su da je tijekom postupka počinjeno niz povreda, a Čedo Prodanović, branitelj Ive Sanadera, istaknuo je da je riječ o postupku koji traje devet godina, da Sanader nije imao pravično suđenje

Pridružujem se svemu što je rekao moj odvjetnik. Samo ću dodati rečenicu-dvije, ako dopustite. Smatram da nisam imao pravedno suđenje jer je postupak vođen a da nisam bio nazočan. Morao sam na rehabilitaciju, a sutkinja me pozvala da me dovedu iz Remetinca k njoj. Našli smo se bez mojih odvjetnika. Ona je tražila da prekinem rehabilitaciju kako bih mogao iznijeti obranu. Kazao sam joj da moram na rehabilitaciju, a ona je rekla da će pročitati moju obranu iz prethodnog postupka. Problem je bio Hernadi i njegova zastara. No to nema veze sa mnom i ne može ići na štetu moje obrane. Osim toga, u tom se predmetu nije događalo ništa tri godine pa tri tjedna ne bi ništa promijenila – kazao je Ivo Sanader danas na sjednici Vrhovnog suda gdje se raspravljalo o žalbama na nepravomoćnu presudu u aferi Ina-MOL.

Bivši HDZ-ov premijer koncem 2019. nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora, dok je Zsolt Tamas Hernadi, šef MOL-a, u odsutnosti osuđen na dvije godine zatvora. Riječ je o ponovljenom suđenju jer je Ustavni sud u srpnju 2015. ukinuo raniju pravomoćnu osuđujuću presudu. Prema optužnici, Sanader, koji se na žalbenu sjednicu danas javio video-vezom iz Remetinca gdje izdržava kaznu zatvora za aferu Planinska, teretio se da je od Hernadija tražio 10 milijuna eura mita da bi MOL preuzeo upravljačka prava nad Inom iako na to nije imao pravo.

Željka Mostečak, koja je zastupala tužiteljstvo, tražila je više kazne, jer smatra da su ove koje su izrečene premale. Sanaderova i Hernadijeva obrana traže ukidanje nepravomoćne presude te novo suđenje pred izmijenjenim vijećem. U Hernadijevom slučaju njegova braniteljica Laura Valković predložila je i da se postupak protiv njega obustavi, jer obrana smatra da je u odnosu na njega nastupila zastara.

Obje obrane isticale su da je tijekom postupka počinjeno niz povreda, a Čedo Prodanović, branitelj Ive Sanadera, istaknuo je da je riječ o postupku koji traje devet godina, da Sanader nije imao pravično suđenje, da je jedna rasprava održana bez nazočnosti jedne članice vijeća...

Osim toga, objema obranama sporan je iskaz Roberta Ježića, koji je iskazivao, kako su naveli 12 puta, dva puta u USKOK-u te ostalo na raspravama. Prema stavu obrane, to je najvažniji svjedok tužiteljstva koji je bio neuvjerljiv i kontradiktoran, a obrane tvrde da sud nije napravio ništa da bi ispitao je li Ježić imao formalni ili neformalni status svjedoka s oprosnicom.

 

Pogledajte video: Užas u Podravini: Gazda imanja čak 28 godina držao roba i prisiljavao ga na težak fizički rad

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
15:52 06.07.2021.

Normalno da se proces odužio jer slučaj vodi naše poznato pravosuđe koje ne sudi na osnovu dokaza i zakona nego na osnovu slobodne volje koja se izgrađuje na osnovu imovinskog stanja okrivljenog.Sve uređene države su svoje korumpirane građane a pogotovuvu one u politici koji su svojim utjecajem prodavali strateške firme u svoju korist osuđivali za veleizdaju a kod nas procesi se otežu dok nestane dokaza i osoba bude oslobođena.Od Sanadera do sada se ništa nije promjenilo i dalje imamo neuređenu državu gdje pojedinci rade što im je volja krše zakone,oštečuju državu,bespravno grade a ne odgovoaraju jer znaju da za njih ne važi zakon.Isti važi za stoku sutnog zuba i male Hrvate.

TM
trade_mark
11:34 06.07.2021.

frajer pokrao toliko love da je cijelu državu s 4 miliona stanovnika unazadio za 10 godina, a njegovi odvjetnici tvrde da su njemu prekršena prava? ma dajte?

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
22:00 06.07.2021.

Sto rece Pervan visok plav lijep ko Sanader ,,nije sutkinja luda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije