Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROMNEY NA ČELU

Tko će se od republikanaca suprotstaviti Obami 2012.?

Mitt Romney
Reuters/PIXSELL
12.04.2010.
u 23:23

U neslužbenoj anketi na Južnoj konferenciji o vođenju Republikanske stranke, najviše glasova dobili su Mitt Romney i Ron Paul, daleko ispred ekstremista koje vole „čajankari“

Dok predsjedništvo Republikanske stranke potresaju skandali oko neumjerenog trošenja stranačkog novca na nepolitičke svrhe, uključujući kocanje u Las Vegasu i čak i nabijanje računa u striptiz-barovima, republikanci se spremaju izabrati novo vođstvo koje će imati zadatak preoteti vlast od demokrata. Michael Steele, najvjerojatnije uskoro bivši šef Republikanskog nacionalnog odbora, pred republikancima okupljenim u New Orleansu priznao je da je tijekom njegovog upravljanja strankom „bilo grešaka“, ali najviše pažnje – i najviše glasova – privukao je onaj koji se nije ni potrudio doći u Louisianu.

 Mitt Romney, bivši guverner Massachussetsa, u neslužbenoj anketi o tome tko bi se na čelu republikanaca trebao natjecati za najviši položaj u državi, dobio je 24 % glasova (439 od 1806) premda u New Orleansu nije bio prisutan tijekom stranačkog skupa. Samo jedan glas manje od njega, 438, dobio je kongresnik iz Teksasa Ron Paul. Glasni desničari, poput Sarah Palin i Newta Gringricha, ostali su iza njih i podijelili treće i četvrto mejsto s po 18 % glasova, dok je još jedan natjecatelj u utrci za predsjedničkog kandidata na prošlim izborima, Mike Huckabee, osvojio 4 % glasova prisutnih.

 No, to je još uvijek samo neslužbena anketa i može poslužiti tek kao indikator raspoloženja u stranci; na anketnom listiću nije bilo nekoliko imena koja bi se tamo mogla očekivati, poput senatora iz Južne Dakote Johna Thunea i guvernera Indijane Mitcha Danielsa; neki republikanci poput teksaškog guvernera Ricka Perryja i njegovog kolege iz Mississippija Haleya Barboura sami su tražili da na taj preliminarni popis kandidata ne budu uvršteni.

 

Komentara 2

TE
teoodd
02:13 13.04.2010.

Koji ekstremisti Marko Fancovicu navedimi samo jedan razlog zasto si Saru i Newt nazvao ekstremistima?

Avatar DonLon
DonLon
09:16 15.04.2010.

02:13 - malo nam pojasni gdje si procitao to o cemu pises? U ovom clanku sigurno nisi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije