Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINIŠA LJUBOJEVIĆ

Teške optužbe: 'Pupovac želi ugasiti SKD 'Prosvjeta' i preuzeti kontrolu nad imovinom vrijednom desetke milijuna kuna'

siniša ljubojević
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
20.08.2016.
u 19:09

- Dok predsjedavam Društvom neću dozvoliti prodaju te imovine - poručuje Ljubojević.

Siniša Ljubojević, predsjednik Srpskog kulturnog društva 'Prosvjeta' optužio je Milorada Pupovca da želi onemogućiti rad Društva ili ga čak ugasiti.

Ljubojević navodi kako je danas trebala biti održana izvanredna izborna sjednica Skupštine SKD 'Prosvjeta', no ona nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Na sjednici su se pojavila 33 delegata od njih ukupno 71, a Ljubojević tvrdi da je Pupovac 'manipulacijom dio članstva doveo u prostorije Srpskog narodnog vijeća (SNV) mjesto u prostorije SKD 'Prosvjeta' i tamo ih zadržao na sastanku kojeg je iskoristio kako bi im obrazložio svoje stavove, time opstruirajući mogućnost održavanja sjednice Skupštine Društva'.

- Jedina razumna pretpostavka o kojoj vas želim izvijestiti jest ta da g. Pupovac na ovaj način nastoji onemogućiti rad Društva ili ga čak ugasiti. Gašenje SKD Prosvjete bi mu omogućilo praktičnu monopolizaciju političkih i kulturnih institucija Srba u Hrvatskoj pod svojim izravnim utjecajem. Duboko sam uvjeren kako je demokracija unutar srpske zajednice bitan preduvjet njezinog napretka i prosperiteta jer demokratsko upravljanje pretpostavlja i omogućava institute kontrole i transparentnosti kojima se resursi kojima raspolažemo ulažu u ostvarivanje zajedničkih i općih interesa, a ne u partikularne interese pojedinaca ili interesnih grupa - navodi Ljubojević i objašnjava kako je SKD 'Prosvjeta' nedavno od države dobila povrat imovine u centru Zagreba koja je vrijedna nekoliko desetaka milijuna kuna

- Ova imovina predstavlja naš zajednički i značajan resurs. Zbog današnje opstrukcije Glavne skupštine Društva mogu samo pretpostaviti kako g.Pupovac nastoji preuzeti kontrolu nad vraćenom imovinom, a upravo kako ne bi bila korištena za zajedničko, već partikularno dobro - stoji u priopćenju Ljubojevića.

Dodaje kako neće dozvoliti da se zajednica i njezine institucije "razaraju autokratskim inicijativama pojedinca". 

- Dok predsjedavam Društvom neću dozvoliti prodaju te imovine - poručuje Ljubojević.

>> Milaković o SDSS-u: Od sebe su stvorili političku kastu

Komentara 22

DU
Deleted user
19:31 20.08.2016.

A kaj drugo očekivati od "profesionalnog Srbina" poput Pupovca koji živi od podrivanja i sijanja razdora u Hrvatskoj, očito jednim dijelom iz vlastitog koristoljublja.

GU
gunđo
20:46 20.08.2016.

Krajnje je vrijeme da se Srbi u Hrvatskoj riješe usluga Pupovca koji više sluša što kažu Vučić i Nikolić i time stvara dalje iluziju da Beograd više brine o Srbima nego Zagreb.U Srbiji se preko medija širi fama o ustašama u Hrvatskoj koju potenciraju njihovi vođe s kojim se druži Pupovac.Njihovo ponašanje kada se uzme u obzir i Dodik je zabrinjavajuće zato naša diplomacija mora biti više na oprezu i pravovremeno reagirati na sve provokacije.

Avatar Peterančan
Peterančan
19:47 20.08.2016.

Braćo Srbi, "ugasite" vi pupetalo i bolje bude i vama i nama. Taj ciljano rovari, laže, navlači bijes na vas, da njemu bude bolje. A mi, i jedni i drugi bedaki to pušimo, umjesto da ga posjednete na traktor i via .. Riješimo se takvih i idemo skupa u bolje sutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije