Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarni koncert

Tamburaši pomogli kutjevački Caritas

Thinkstock
28.04.2014.
u 14:47

zvođači su pokazali bogatstvo muziciranja i raznolik glazbeni izričaj

Već drugu godinu Turistička zajednica Kutjeva uz potporu grada organizira humanitarni koncert „Uskrs uz tamburu“ koji je ove godine okupio desetak izvođača, a prihod ostvaren prilozima više od 200 posjetitelja dat je Caritasu kutjevačke župe. Pokraj toga vinari kutjevačkog kraja su darivali vino čijom je prodajom  ostvaren dodatni prihod za ovu namjenu.

- Uz prikupljeni novac na koncertu izdvojit ćemo još sredstava Caritasa, te pomoći Terezije Kovačević koja se  doselila u obližnje selo Ciglenik, a u kući nema namještaja, živežnih namirnica i osnovnih uvjeta za život – kazao je župnik Marijan Đukić.

Tijekom cjelovečernjeg programa nastupili su Dječji pjevački zbor „Kutjevački grozdići“, solisti Ana Baketarić i Marko Kraljević, te tamburaški sastavi „Garavuše“ i „Sanjari“ iz Kutjeva, „Žute dunje“ iz Cernika, „Tremolo“ iz Nove Gradiške,  „Veličke legende“ iz Velike i „Kćeri ravnice“ iz Pleternice.

- Izvođači su pokazali bogatstvo muziciranja i  raznolik glazbeni izričaj počevši od svjetskih hitova do tradicionalne glazbe našeg kraja- kaže jedan od organizatora koncerta  Alen Mozer.

>> Požeški tamburaši “ Posegana“ u „Croatia recordsu“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije